Korv stroganoff à la Alice Stenlöf

Fotograf: Albin Hag

Nu är en ny säsong av Halv Åtta hos en Youtuber igång och den här gången är det jag, Alice Stenlöf, Hoda Mirza och Nicole Falciani som tävlar om vem som kan laga den bästa trerätters-middagen. Först ut att bjuda på middag är underbara Alice Stenlöf som till huvudrätt bjöd hon på sin paradrätt: korv stroganoff. En riktigt krämig korv stroganoff gjord på vegokorv denna gång men går att göra med vilken korv somhelst.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Alice Stenlöf korv stroganoff recept

Korv stroganoff à la Alice Stenlöf

Portioner: 4

Ingredienser

4 portioner basmatiris
600 g korv (i avsnittet använder Alice vegokorv)
1 gul lök
olivolja att steka i
3 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk sötstark senap
2 tsk soya
salt
peppar
cayennepeppar
persilja att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

4 portioner basmatiris
600 g korv (i avsnittet använder Alice vegokorv)
1 gul lök
olivolja att steka i
3 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk sötstark senap
2 tsk soya
salt
peppar
cayennepeppar
persilja att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tärna korven och skiva löken tunt. Stek i en stekpanna på medelvärme tills löken mjuknat och korven fått färg.
  3. Tillsätt sedan tomatpuré och stek lite till under omrörning.
  4. Ha sedan i resten av ingredienserna; vispgrädde, creme fraiche, sötstark senap, soya, salt och peppar. Rör om och låt koka upp. Sänk sedan till medelvärme och låt puttra tills det tjocknar.
  5. Servera korv stroganoffen med ris och persilja.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tärna korven och skiva löken tunt. Stek i en stekpanna på medelvärme tills löken mjuknat och korven fått färg.
  3. Tillsätt sedan tomatpuré och stek lite till under omrörning.
  4. Ha sedan i resten av ingredienserna; vispgrädde, creme fraiche, sötstark senap, soya, salt och peppar. Rör om och låt koka upp. Sänk sedan till medelvärme och låt puttra tills det tjocknar.
  5. Servera korv stroganoffen med ris och persilja.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?