Så här gör du:
- Kolasnittar: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera och sedan stoppar in plåten i kylskåpet så att kolasnittarna kallnar ordentligt. Då blir det lättare att doppa dem i chokladen.
- Dekoration: Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Smält chokladen under omrörning.
- Ta bort bunken från värmen och rör ner oljan. Låt svalna innan du häller upp den i ett glas.
- Doppa de kalla kakorna i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem på plåten och garnerar med polkagriskross.
- Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hur får du dom så långa ? Mina blir alltid korta..
Kan det vara så att du packar mjölet tätt i dl-måttet? Det gör att man har mer mjöl än vad som egentligen står i receptet ❤️
Kan man frysa in kakorna
Hejhej, det går bra ☺️
Hej kan man dubbla recept?
Hejhej, absolut!
Hur länge håller sig dessa i kylen?