Kolasnittar med vit choklad & polkagris

Kolasnittar doppade i vit choklad, garnerade med polkagris.

Ta dina vanliga, segmjuka kolasnittar. Doppa i vit choklad och garnera med krossad polkagris. Då får du härligt goda småkakor i julkostym. Segmjukt, sött och knaprigt. Den ultimata småkakan, helt enkelt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kolasnittar med vit choklad

Kolasnittar med vit choklad & polkagris

Portioner: 24

Ingredienser

Kolasnittar:
100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Dekoration:
200 g vit choklad
0,5 tsk neutral olja
1 dl krossad polkagris

Tips!

  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kakorna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfri margarin och använda vegansk vit choklad.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Kolasnittar:
100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Dekoration:
200 g vit choklad
0,5 tsk neutral olja
1 dl krossad polkagris

TIPS!

  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kakorna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfri margarin och använda vegansk vit choklad.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kolasnittar: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera och sedan stoppar in plåten i kylskåpet så att kolasnittarna kallnar ordentligt. Då blir det lättare att doppa dem i chokladen.
  7. Dekoration: Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Smält chokladen under omrörning.
  8. Ta bort bunken från värmen och rör ner oljan. Låt svalna innan du häller upp den i ett glas.
  9. Doppa de kalla kakorna i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem på plåten och garnerar med polkagriskross.
  10. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kolasnittar: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera och sedan stoppar in plåten i kylskåpet så att kolasnittarna kallnar ordentligt. Då blir det lättare att doppa dem i chokladen.
  7. Dekoration: Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Smält chokladen under omrörning.
  8. Ta bort bunken från värmen och rör ner oljan. Låt svalna innan du häller upp den i ett glas.
  9. Doppa de kalla kakorna i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem på plåten och garnerar med polkagriskross.
  10. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.9 8 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jennie
Jennie
2 years ago

Hur får du dom så långa ? Mina blir alltid korta..

Fanny Jidemo
2 years ago

Kan man frysa in kakorna

Mimmi Leksell
Mimmi Leksell
2 years ago

Hej kan man dubbla recept?

Emma
Emma
1 year ago

Hur länge håller sig dessa i kylen?

Tips!

  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör kakorna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfri margarin och använda vegansk vit choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?