En kladdkaka med kolasmak? Jajamensan, det är fullt möjligt och orimligt gott. Denna kolakladdkaka är en kladdig kladdkaka som smakar kola och med lite salt i smeten blir det allt annat än för sött. Bara en genomgod kladdkaka extra allt.
Ryktet säger att det finns människor som inte gillar choklad? Det är såklart högst oroväckande. Men om det skulle vara så att du hör till gruppen som inte gillar choklad, alternativt ska bjuda en chokladhatare på fika så är just kolakladdkaka en väldigt bra idé.
Här är mina bästa tips för att lyckas med en härligt god kolakladdkaka och få den perfekt seg och kladdig varje gång!
1. Använd bakplåtspapper i formen
– Det gör det lättare att lyfta ut kakan och förhindrar att den fastnar.
2. Smält smöret ordentligt, men låt det inte bli för varmt
– Om smöret är för varmt när du blandar ihop smeten kan det påverka konsistensen. Låt det svalna något innan du rör ner det.
3. Rör ihop smeten försiktigt
– Använd en ballongvisp och rör bara precis tills smeten går ihop. Vispa inte för mycket, då kan kakan bli luftig istället för seg.
4. Grädda tills mitten är vobblig
– Kakan ska vara fast i kanterna men dallrig i mitten när du tar ut den. Överbaka inte! Den sätter sig när den svalnar.
5. Låt kakan stå i kylen i minst 4 timmar (helst över natten!)
– Detta är det viktigaste tipset för att få den rätta sega och kladdiga konsistensen.
6. Värm kniven när du skär upp bitar
– Doppa kniven i varmt vatten och torka av innan du skär – då får du fina bitar utan att kakan klibbar fast.
7. Extra lyx? Strö över lite flingsalt!
– Ett par nypor flingsalt på toppen ger en fantastisk smakbalans mot den söta kolan.
Åh så god den ser ut. Måste testa att baka den
Hoppas att den ska smaka
Dem blev jättebra! Det var ju rätt svårt att vänta minst fyra timmar…
(men jag klarade det!)
Haha underbart <3
Vad tar man för kolasås?
Vilken somhelst funkar, t ex den i hyllan med glasstillbehör
Det finns histamin intoleranter (hit) som inte kan äta chocklad lite av en förbjuden kärlek. Bara som lite fakta. Men nu till berömmet. Du tar bakning dit den ska du är helt rätt ute bra jobbat
Den här måste jag prova att baka! Jag uppskattar så otroligt mycket tipsen för att göra bakverk mjölkfria så att jag kan njuta av det efter en måltid där kött serverats.
Hejhej! Förlåt för sent svar, tack fina du! <3
Kan man använda ljust muscovadorörsocker istället för farinsocker?
Jag råkade av misstag använda kondenserad mjölk och det funkade också

ÅHHHH NEJ JAG MED MEN BLEV DEN GOD?
Såååå god!!! Min syster bjöd på den och ursäktade sig att den inte ”svalnat” i 4tim. Men det gjorde ingenting för den var ljummen o kladdig. MUMS!!
Hejhej! Men mums vad härligt! Så glad jag blir att ni gillade den, tack!

Ser mkt god ut! Har du nåt eget recept på kolasås..?
Kan man minska på sockret? Hur mkt isåfall?
Du kan minska på sockret hur mycket du vill men ju mer du minskar desto mindre kladdig kladdkaka kommer det att bli
Jag har nyss bakat den och smeten blev så god men måste den vara i kylen i 4 timmar för jag har gäster om 2 timmar
Jag gjorde den igår o jisses vad god den blev. Min dotter som inte äter nåt ville bara ha mer o mer! Tack!
Vad glad jag blir att ni tycker om den
Himmelskt god! Kan man frysa in den?
Sjukt god! En sån där kaka man omöjligt kan ta bara en bit av. Jag bredde dulce de leche ovanpå kakan istället för att servera kolasås till.
Vad glad jag blir att du gillar den! Bre dulce över istället lät ju helt magiskt
Love it!
Nessan bjöd oss på denna ljuvlighet…. måste prova sälv,
Tack
Vad glad jag blir att du gillade den!
Fantastisk kaka, alla älskade den!
Vad glad jag blir, tack
Tyvärr kommer jag inte vidare då jag trycker på pluset ”gör så här”???