Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Dela degen i 12 lika stora delar. Rulla varje del till en jämn boll och fördela degbollarna i muffinsplåten.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Kakorna ska dock fortfarande vara väldigt mjuka precis när de kommer ut ur ugnen.
- Passa på att göra en grop mitten av varje kaka medan de fortfarande är varma och formbara. Detta görs enklast med hjälp av skaftet på en kavel eller slickepott (behöver vara runt). Låt sedan kakorna svalna helt och hållet innan du fyller groparna med mjölkchokladganache.
- Finhacka mjölkchokladen (alternativt använd chokladknappar) och lägg i en värmetålig bunke av glas eller metall tillsammans med smöret.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i 5 minuter innan du försiktigt rör om till en jämn chokladsmet. Låt stå i kylskåpet 9 ca 1h tills den blivit tjock, krämig och bredbar.
- Fyll varje kaka med mjölkchokladganachen, dekorera med flingsalt. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Mmm….måste testas!😋
Går de att frysa dessa?
Går superbra! 😊
Går det att göra som mini i en minimuffinsplåt?
Hej hej! Ursäkta sent svar, det går bra! 🤩
Jag undrar om dom går att frysa?
Det går alldeles utmärkt! 😍
Jag är så glad att du finns för mej som hemmabagare. Så enkelt och gott men också svårt och gott😉👍med total beskrivning. Många + och ⭐ till dej….
Åh vad glad jag blir! Stor kram <3
Kan man frysa dessa?
Funkar utmärkt! Chokladen på kakorna kan bli lite grådassig/svettas vit tining men ingenting som påverkar smaken 🙂
Bakade de här igår…..ljuvliga, MEN alldeles för stora. Tänker att nästa gång jag bakar dem blir det i en minimuffinsform, för de är mäktiga! Man får ju dåligt samvete av att äta en? 🙂
Förlåt för sent svar! Jaa.. Man får ju ta fler, om dem är små 😜😍
Har bakat dessa 3 ggr nu och alla ink mig själv älskar!!
Vad glad jag blir! 😀
Skulle man kunna göra dessa i en minimuffins-form?
Går det att göra som mini kakor i minimuffinsplåt?
Supermega goda. men jag gjorde 48 st av samma mängd ingredienser.
Första batchen gjorde jag 24, men tyckte även de var för stora 😀
Tack Camilla!
Tack själv 🥰
Vanvettigt goda. Och enkla att göra!
Du gjorde tolv. Första gången gjorde jag 24 på samma deg, men tyckte det blev för mäktigt. Andra gången gjorde jag 48st på samma deg och det blev en kaka med två goda tuggor, fantastiska!
Härligt 😍😍
Farligt goda 🤗Med vänlig hälsning, Lars Ellerman
🥳🥳
Salamoslikom Camilla!
Fantastiska recept som läskar sööönder! MEEEN jag får inte till mördegen!!! Den blir torr och inte gyllene… Jag har gjort den 2 ggr och tänkt noga på att inte lägga för mkt mjöl.. Men det blir ändå torrt? 🙁 vad gör jag för fel? Kan det va ugnen?? 😁
Mona
Alaykoum assalam, Testa ha i lite extra sirap i degen <3
Om man väljer att göra i en mini muffins plåt hur länge rekommenderar du att ha dom i ugnen då? 😃
Hej! Jag är en ny bak-fantast & äger ingen muffinsplåt, går det att göra i bara vanliga muffinsformar då?🥺🥰
Hejhej Sofie, förlåt för sent svar! De håller formen bäst i en muffinsplåt, men det borde gå i stabilare muffinsformar. 🥰
Hej om man ska göra dom i mini muffins plåt hur länge ska man ha dom i ugnen då? Tack för svar🤩
Hejhej! Börja med att halvera gräddningstiden och ta det därifrån. Lite olika beroende på hur effektiv ugn man har 🥰
Om man ska göra den glutenfri och inte har pofiber hemma, funkar det med maizena istället?
Går det bra att ha mörk choklad? 😊
Yes! 😊
Mycket goda!
Vad glad jag blir att du gillade dem! Tack 🥰