Kolakakor med center

centersnittar3

Idag har jag haft en riktigt effektiv dag och betat av många deadlines. Vissa dagar har jag ett riktigt kreativt flyt och skulle typ kunna baka, fota och filma hela dagarna. Nu när jag är hemma med bebis så är jag lite begränsad och gör nästan allt jobb för kommande vecka på helgen då min man är med barnen men jag tror att den sån begränsning faktiskt bara är bra för då blir (nästan) allting superbra när man väl får tid för att baka.

Veckans sista recept är dessa försvinnande goda kolakakor eller kolasnitt med centerchoklad! Ni vet ju, att jag älskar att göra mina kolasnitt lite tjockare så att de blir segmjuka i konsistensen. Dessa blev på riktigt alldeles för goda, jag fick hejda mig för att inte äta upp allt själv. Tack och lov så kom några vänner förbi strax efter jag fotat och kunde rädda mig från att föräta mig på dessa fantastiska småkakor. centersnittar2

Och ni kan ju bara föreställa er. Jag är i vanliga fall inte överlyrisk över att äta större mängder av kakor. Man blir ganska mätt bara av att baka, känna lukten, style:a, fota och eventuellt också filma bakverket men dessa centersnittar vart beroendeframkallande från första tugga!centersnittar1

Receptet ger 10 stycken kolasnitt med center.

Ingredienser:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk mörk sirap

2,25 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

2 rullar centerchoklad 

centersnittar4.jpg

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till med handen.
  5. Tryck ner centerchokladen i degen så som jag gjort i bilden ovan.
  6. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  7. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 10 bitar.
  8. Servera direkt eller förvara i lufttät burk!
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x