Centersnittar – kolakakor med center

12 röster
centersnittar

Idag har jag haft en riktigt effektiv dag och betat av många deadlines. Vissa dagar har jag ett riktigt kreativt flyt och skulle typ kunna baka, fota och filma hela dagarna. Nu när jag är hemma med bebis så är jag lite begränsad och gör nästan allt jobb för kommande vecka på helgen då min man är med barnen men jag tror att den sån begränsning faktiskt bara är bra för då blir (nästan) allting superbra när man väl får tid för att baka.

Veckans sista recept är dessa försvinnande goda kolakakor eller kolasnitt med centerchoklad! Ni vet ju, att jag älskar att göra mina kolasnitt lite tjockare så att de blir segmjuka i konsistensen. Dessa blev på riktigt alldeles för goda, jag fick hejda mig för att inte äta upp allt själv. Tack och lov så kom några vänner förbi strax efter jag fotat och kunde rädda mig från att föräta mig på dessa fantastiska småkakor.

kolasnittar med center

Och ni kan ju bara föreställa er. Jag är i vanliga fall inte överlyrisk över att äta större mängder av kakor. Man blir ganska mätt bara av att baka, känna lukten, style:a, fota och eventuellt också filma bakverket men dessa centersnittar vart beroendeframkallande från första tugga!

kolasnittar center

Receptet ger 24 stycken centersnittar.

Ingredienser:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

0,5 tsk salt

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

3 rullar centerchoklad 

Steg för steg – bilder på hur man bakar centersnittar.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med hjälp av en elvisp i en bunke.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar och rulla varje del till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ner centerchokladen i degen så som jag gjort i bilden ovan (1 rulle center per längd, den tredje rullen ska användas efter gräddning.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Lägg på mer centerchoklad medan längderna fortfarande är varma och låt längderna svalna lite innan du skär dem på snedden i 12 bitar vardera. Låt kakorna sedan stelna och sätta sig lite i kylskåpet innan du serverar dem eller förvarar dem i en lufttät burk i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör dessa centersnittar glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.
Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
Ida
1 månad sedan

Går det att byta ut center mot plopp choklad?

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x