Kokostoppar med apelsin & mjölkchoklad

Fotograf: Ulrika Pousette

Klassiska och drömgoda kokostoppar som är beroendeframkallande goda.

Saftiga och drömgoda kokostoppar, smaksatta med rivet apelsinskap och doppade i len mjölkchoklad. Knäckig yta med en saftig insida som bara smälter i munnen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kokostoppar med apelsin & mjölkchoklad

Portioner: 10

Ingredienser

75 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
rivet skal från 1 apelsin
200 g riven kokos
100 g mjölkchoklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

75 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
rivet skal från 1 apelsin
200 g riven kokos
100 g mjölkchoklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 10 medelstora kokostoppar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg och strösocker med hjälp av en ballongvisp.
  4. Ha sedan ner vaniljsocker, salt, apelsinskal, kokos och smält smör.
  5. Rör ihop till en jämn smet. Låt svälla i ca 10 minuter så blir det enklare att forma smeten till toppar.
  6. Forma smeten till 10 lika stora toppar med hjälp av fuktiga händer.
  7. Grädda kokostopparna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt dem svalna helt och hållet innan du doppar dem i choklad.
  9. Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  10. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  11. Ta bort bunken från värmen och låt svalna innan du doppar dina kokostoppar i den. Ringla det som blir över, över kokostopparna.
  12. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 10 medelstora kokostoppar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Rör ihop ägg och strösocker med hjälp av en ballongvisp.
  4. Ha sedan ner vaniljsocker, salt, apelsinskal, kokos och smält smör.
  5. Rör ihop till en jämn smet. Låt svälla i ca 10 minuter så blir det enklare att forma smeten till toppar.
  6. Forma smeten till 10 lika stora toppar med hjälp av fuktiga händer.
  7. Grädda kokostopparna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
  8. Låt dem svalna helt och hållet innan du doppar dem i choklad.
  9. Grovhacka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  10. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  11. Ta bort bunken från värmen och låt svalna innan du doppar dina kokostoppar i den. Ringla det som blir över, över kokostopparna.
  12. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.3 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?