Saftig tårtbotten med kokos, syrlig färskostkräm och lemon curd. Låter det som en dröm tillsammans? Det är det. Den här tårtan är perfekt för dig, som precis som jag, älskar syrliga tårtor. Just den här kokostårtan riktigt smälter i munnen och piggar verkligen upp smaklökarna.
I vanliga fall brukar jag täcka hela tårtan med frosting men idag fick det bli en naked cake, alltså naken tårta där man ser bottnarna och fyllningen. Fyllningen har jag spritsat ut med min favorittyll JEM3ES.
Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm och ger 6-8 generösa bitar. Vill du baka den i en form med diameter på 23 cm så tar du bara alla ingredienser x1,5.
Ser sjukt god ut! 😻Kan man göra delarna var för sig dagen innan och sedan låta de stå i kylskåpet över natten?
Ser underbart ut, om man vill göra tårtbotten glutenfri hur många deciliter glutenfri mjölmix måste man ha? 🥰
Hej!
Hur långt i förväg kan man förbereda? Frysa in bottnarna? Håller fyllningen någon dag i kylen?
Hejhej, bottnarna kan du plasta in och frysa in om det är långt i förväg. Fyllningarna håller fint i kylen, plasta ordentligt ☺️
Hej Camilla!
Uppskattade till sommarprat så mycket. Jag älskar verkligen denna tårtan. Har gjort den 2 gånger nu men bottnarna blev väldigt tunna. Vad gör jag för fel? Skulle jag kunna göra som saftiga chokladtårtan och köra smeten i 3 med olika gräddningstid?
Hej! Har gjort denna några gånger och den är fantastisk. Men tycker det är svårt att få till botten så att den är tillräckligt tjock att dela på 3. Kan man göra som saftiga chokladtårtan och grädda i 3 formar istället?
Kram
Underbar tårta som är relativt enkel att göra! Bottnarna blir saftiga och det är ett lyft med kokos i. Rekommenderas till påsk med den vackra, gula färgen!