Kokossnittar med citronglasyr

Här kommer ett recept till dig som gillar kokos! Dessa kakor är en riktig dröm att fika på. Sega och lite knäckiga kolasnittar med kokos och citronglasyr. De här kokossnittarna är ett måste att servera till fikagästerna.

Det fantastiska med att baka med kokos, förutom att det ger en väldigt god smak är att de också tillför saftighet. Så dessa kokossnittar är verkligen inte som vilka kolasnittar somhelst. Konsistensen är underbar!

Vill du skippa citronglasyren så kan du absolut göra det. Den finns där både i dekorativt syfte men också för att lite syrlighet från citron aldrig skadar ett bakverk om ni frågar mig utan skapar bara härlig smakbalans.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kokossnittar med citronglasyr

Portioner: 10-12

Ingredienser

Kokossnittar:
125 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocke
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Citronglasyr:
0,5 dl florsocker
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron att dekorera med

Tips!

  • Gör kokossnittarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och ha i ytterligare 2 krm salt.
  • Kokossnittarna gör du enkelt glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Kokossnittar:
125 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocke
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Citronglasyr:
0,5 dl florsocker
1 msk citronsaft
rivet skal från 1 citron att dekorera med

TIPS!

  • Gör kokossnittarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och ha i ytterligare 2 krm salt.
  • Kokossnittarna gör du enkelt glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. I en bunke vispar du ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap krämigt med elvisp.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till kokossnittarna och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
  4. Dela degan i två delar och rulla varje del till en 3 cm tjock längd. Lägg längderna på plåten och tryck till dem lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de smält ut och fått lite färg på kanterna.
  6. Låt längderna svalna lite innan du skär upp dem i kakor. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du dekorerar med glasyr.
  7. Glasyren gör du enkelt genom att blanda ihop florsocker och citronsaft till en jämn glasyr med sked i en liten skål.
  8. Ringla glasyren över kakorna. Dekorera med rivet citronskal.
  9. Servera kakorna direkt eller förvara dem i lufttät burk, mörkt och svalt.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. I en bunke vispar du ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap krämigt med elvisp.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till kokossnittarna och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en jämn deg.
  4. Dela degan i två delar och rulla varje del till en 3 cm tjock längd. Lägg längderna på plåten och tryck till dem lätt med en gaffel.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de smält ut och fått lite färg på kanterna.
  6. Låt längderna svalna lite innan du skär upp dem i kakor. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du dekorerar med glasyr.
  7. Glasyren gör du enkelt genom att blanda ihop florsocker och citronsaft till en jämn glasyr med sked i en liten skål.
  8. Ringla glasyren över kakorna. Dekorera med rivet citronskal.
  9. Servera kakorna direkt eller förvara dem i lufttät burk, mörkt och svalt.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alicia
Alicia
4 years ago

Vilka himmelska kakor! Tack för detta recept och du har alltid bra bilder så även nybörjare vet att dem gjort rätt. Jag tog med kakorna till studentfikat och de blev väldigt omtyckta, jag svarade att ni hittar receptet på Camilla Hamid’s blogg. ❤

H.s
H.s
2 years ago

Kan man möjligtvis byta ut smöret mot kokosolja för ett vegansk alternativ?

H.s
H.s
Svara till  camillahamid
2 years ago

Testade att byta ut smöret mot drygt 90 gram kokosolja. Funkade utmärkt och gav en starkare kokossmak än det vanliga receptet. Blev lite mer bruna än vanligtvis men det var inte värst farligt😊

Rebecka Andersson
Rebecka Andersson
1 year ago

Hej! Låter jättegott! Går de bra att frysa?

Tips!

  • Gör kokossnittarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och ha i ytterligare 2 krm salt.
  • Kokossnittarna gör du enkelt glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?