Kokoskladdkaka

Inlägget är i annonssamarbete med Kökets favoriter.

Finns det något godare på en fredag än kladdkaka? Idag blev det den här kokoskladdkakan med mjölkchokladtopping. En riktig dröm för dig som älskar kokos. I vanlig ordning så har jag bakat min kladdkaka i en springform med avtagbar botten. Ni frågar ofta vart jag köpet mina springformar med diameter på 20 cm och svaret är på Kökets favoriter! Just nu har de dessutom fri frakt. Så passa på att köpa springformar hos dem HÄR!

Det underbara med den här kladdkakan är att den inte bara blir kladdig utan också saftig av alla kokosflingor. Och det blir ju något alldeles särskilt när man kombinerar kokos och choklad. Jag får inte nog!

Receptet bakas i en springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kokoskladdkaka

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kokosflingor
4 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (mjölkchokladtopping):
200 g mjölkchoklad
0,75 dl vispgrädde
kokosflingor att dekorera med

Tips!

  • Gör din kladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix (se också till att din mjölkchoklad inte innehåller spår av gluten).

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kokosflingor
4 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (mjölkchokladtopping):
200 g mjölkchoklad
0,75 dl vispgrädde
kokosflingor att dekorera med

TIPS!

  • Gör din kladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix (se också till att din mjölkchoklad inte innehåller spår av gluten).

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din sprinform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och rör ihop tillsammans med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 min. Låt svalna helt och hållet, minst 4h och helst över natten.
  4. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.
    Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och glansig smet.
  5. Låt ganachen svalna helt och hållet och tjockna lite grann innan du brer den på din kladdkaka och dekorerar med kokosflingor.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din sprinform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och rör ihop tillsammans med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 25-30 min. Låt svalna helt och hållet, minst 4h och helst över natten.
  4. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.
    Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn och glansig smet.
  5. Låt ganachen svalna helt och hållet och tjockna lite grann innan du brer den på din kladdkaka och dekorerar med kokosflingor.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
Sara
5 years ago

Hej Camilla, kan jag ersätta sockret med honung? Jag försöker undvika socker så långt det går. Hoppas du svarar 🙂

Anna
Anna
2 years ago

Hej! Måste man ha chokladtäcket uppepå?
Kan man bara äta den som den är?

Marie Hagelin
Marie Hagelin
2 years ago

Hej. Hur gör du för att klä formen så slätt med bakplåtspapper?

Tips!

  • Gör din kladdkaka glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix (se också till att din mjölkchoklad inte innehåller spår av gluten).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?