Hemgjord klassisk knäck när den är som bäst: härligt seg med bitar av krispig rostad mandel.
Knäck är ett så tacksamt gott hemgjort godis att koka ihop själv. Härligt seg med bitar av mandel för härligt crunch. Extra gott blir det att rosta mandlarna för en ännu nötigare och godare smak. Du kan såklart utesluta mandel vid allergi eller byta ut mot rostade rice crispies för nötfritt. Oavsett så är det konsistensen på knäcken som sköter magin!
Hur vill du helst ha din knäck? Seg eller karamellhård? 😍
Reklam för min webbshop
Önskar du också en kladdfri och smidig knäck-bakning i år? Då kan jag varmt rekommendera min populära knäcktratt, som inte bara är otroligt praktisk men också väldigt snygg! Klicka här för att köpa den ❤️
Min knäck blev väldigt mjuk, trots att det kom upp till 129C. Vad har jag gjort fel? Men den var väldigt god trots detta.
Har du induktionshäll? Med vissa termometrar så gör induktionshäll så att det visas fel temperatur på termometern <3
Första gången jag gör knäck. Ska man röra om i knäcken hela tiden eller bara när den kokar upp?
Kan man använda laktosfri grädde?
Varför måste kanan vara inoljad? Bakar sällan och använder heller aldrig neutral olja så känns onödigt o köpa bara för några knäck 😅
Absolut inget måste men det underlättar 🥰
Hej! Min knäck stelnar inte. Trots att jag efter några timmar ställde in den i kylen. Lät den koka till 124 gr. Gjorde en nutellaknäck samma kväll som ska kokas till 122 gr och den stelnade och blev lagom mjuk i konsistensen. Vad kan felet vara?
God Jul🎄
Hejhej! Svårt att säga vad som gått fel men det lättaste att göra om knäcken blir lös är att försöka koka om den genom att smälta den i en kastrull med lite grädde i botten. Man måste röra hela tiden så att det inte bränner fast. Sen kokar man så pass länge så att man kan göra kulprovet. Kram ❤️
Funkar det att göra utan vaniljsocker ?
Så fruktansvärt god knäck detta blev! Att rosta mandeln är ett genidrag! Tusen tack för detta Camilla!
Så god, snabbt och enkelt med dosertratt (finns fler märken)!