Kladdiga kladdkakemuffins med en gömma av jordnötssmör, toppad med len kola.
Häromdagen såg jag att världens bästa Fredriks Fika hade lagt upp ett fantasistisk recept på kladdkakemuffins med jordnötsgömma och jag blev så inspirerad och sugen på att baka något liknande jag med. Choklad, kladd och jordnötssmör är en ljuvlig kombination och i min version la jag även till len smörkola istället för noblesse på toppen som i Fredriks recept. Dessa blev så galet goda! Lite som snickerskladdkaka fast i portionsformat.
Och följ Fredriks Fika om ni inte gör det! Han är inte bara en underbar receptkreatör utan även en fastastisk människa!
Måste man ha elvisp?
Till kolan, ja ❤️
Kan man ersätta farinsocker med vanligt?
Inte rakt av men hälften av mängden, annars blir det för sött ❤️
Kan jag göra kolan utan termometer?❤️
Ja men det är svårt att få den precis som man vill då. Gör kulprovet genom att klicka ner en klick smet i ett glas med kallt vatten när du tror att den är klar, den ska gå att forma till en mjuk boll 🥰
Tack!❤️
Hej. Jag har en undran, det står såhär “Gör veganska kladdkakemuffins genom att byta ut smöret och vispgrädden mot mjölkfritt margarin..”
Förstår att jag ska byta ut smöret mot mjölkfritt, men i meningen så blir det även att vispgrädde ska bytas till margarin, men så kan det väl inte vara eller? Blir ju ingen kola då tänker jag.
Tack för alla dina goa recept!
Hejhej! Tack för att du säger till, menar att vispgrädden ska bytas ut mot växtbaserad vispgrädde ❤️
Kan man ha färdig dulce de leche på istället för att koka egen kola? Eler blir det för mjukt?