Kladdkakecupcakes med nutella & björnbärspannacotta

Just nu är silikonformar mitt favoritredskap i köket. Det blir så himla vackert när man fyller dem med pannacotta eller mousse och dekorerar sina bakverk med det. Typ som med de här hjärtformade björnbärspannacottorna som jag satte på toppen av mina kladdkakecupcakes med nutella. Inte nog med att deta hela är en magisk smakkombination, det blev sjukt vackert också!kladdkakecupcakesnutellabjörnbär2

Kladdig kladdkaka, fluffig nutellafrostinf och krämig björnbärspannacotta. Det kan ju bara inte blir fel! Sött och syrligt i en mumsig kombination.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kladdkakecupcakes med nutella & björnbärspannacotta

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (björnbärspannacotta):
100 g frysta björnbär
saft från 1 citron
2 dl vispgrädde
0,5 tsk agar agar pulver
1,5 dl strösocker

Ingredienser (kladdkakecupcakes):
250 g smör
4 ägg
4 dl brunt farinsocker strö
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Ingredienser (nutellafrosting):
50 g mjukt smör
200 g färskost
1 dl nutella
grovhackade hasselnötter och lingonpulver till dekoration

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (björnbärspannacotta):
100 g frysta björnbär
saft från 1 citron
2 dl vispgrädde
0,5 tsk agar agar pulver
1,5 dl strösocker

Ingredienser (kladdkakecupcakes):
250 g smör
4 ägg
4 dl brunt farinsocker strö
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Ingredienser (nutellafrosting):
50 g mjukt smör
200 g färskost
1 dl nutella
grovhackade hasselnötter och lingonpulver till dekoration

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Björnbärspannacotta: Koka upp björnbären i en kastrull tillsammans med citronsaften.
  2. Rör om hela tiden tills du fått ett mos.
  3. Kör moset genom en finmaskig sil så att du blir av med frön och eventuella bitar.
  4. Lägg det kärnfria moset i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter innan du häller upp pannacottan i slikonformar.
  5. Låt pannacottan stelna i kylskåp i minst 1 timme innan du toppar dina cupcakes med den.
  6. Kladdkakecupcakes: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  7. Smält smöret i en kastrull. Häll över smöret i en bunke och låt svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna. Bara precis tills de har gått ihop.
  8. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och häll upp smeten i dem.
  9. Grädda kladdkakemuffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  10. Låt dem svalna helt och hållet innan du toppar med frosting och pannacotta.
  11. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn och klumpfri frosting.
  12. Lägg frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa dina cupcakes med frostingen.
  13. Toppa med björnbärspannacotta-hjärta och dekorera med grovhackade nötter och lingonpulver.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Björnbärspannacotta: Koka upp björnbären i en kastrull tillsammans med citronsaften.
  2. Rör om hela tiden tills du fått ett mos.
  3. Kör moset genom en finmaskig sil så att du blir av med frön och eventuella bitar.
  4. Lägg det kärnfria moset i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter innan du häller upp pannacottan i slikonformar.
  5. Låt pannacottan stelna i kylskåp i minst 1 timme innan du toppar dina cupcakes med den.
  6. Kladdkakecupcakes: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  7. Smält smöret i en kastrull. Häll över smöret i en bunke och låt svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna. Bara precis tills de har gått ihop.
  8. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och häll upp smeten i dem.
  9. Grädda kladdkakemuffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  10. Låt dem svalna helt och hållet innan du toppar med frosting och pannacotta.
  11. Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn och klumpfri frosting.
  12. Lägg frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa dina cupcakes med frostingen.
  13. Toppa med björnbärspannacotta-hjärta och dekorera med grovhackade nötter och lingonpulver.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra Gustafsson
Petra Gustafsson
2 years ago

Hej! Ska testa att baka dom här idag, ser såå goda ut! 😍 Bara undrar om det inte ska vara nått bakpulver i? 😊

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?