Kladdkakecupcakes med nutella & björnbärspannacotta

kladdkakecupcakesnutellabjörnbär1

Just nu är silikonformar mitt favoritredskap i köket. Det blir så himla vackert när man fyller dem med pannacotta eller mousse och dekorerar sina bakverk med det. Typ som med de här hjärtformade björnbärspannacottorna som jag satte på toppen av mina kladdkakecupcakes med nutella. Inte nog med att deta hela är en magisk smakkombination, det blev sjukt vackert också!

kladdkakecupcakesnutellabjörnbär8kladdkakecupcakesnutellabjörnbär2

Kladdig kladdkaka, fluffig nutellafrostinf och krämig björnbärspannacotta. Det kan ju bara inte blir fel! Sött och syrligt i en mumsig kombination. Receptet ger 12 medelstora kladdkakaecupcakes med nutellafrosting och björnbärspannacotta.

 

Ingredienser (björnbärspannacotta):

100 g frysta björnbär

saft från 1 citron

2 dl vispgrädde

0,5 tsk agar agar pulver

1,5 dl strösocker

 

Gör såhär:

  1. Koka upp björnbären i en kastrull tillsammans med citronsaften.
  2. Rör om hela tiden tills du fått ett mos.
  3. Kör moset genom en finmaskig sil så att du blir av med frön och eventuella bitar.
  4. Lägg det kärnfria moset i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter innan du häller upp pannacottan i slikonformar.
  5. Låt pannacottan stelna i kylskåp i minst 1 timme innan du toppar dina cupcakes med den.

 

Ingredienser (kladdkakecupcakes):

250 g smör

4 ägg

4 dl brunt farinsocker strö

2 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll över smöret i en bunke och låt svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna. Bara precis tills de har gått ihop.
  3. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och häll upp smeten i dem.
  4. Grädda kladdkakemuffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  5. Låt dem svalna helt och hållet innan du toppar med frosting och pannacotta.

 

Ingredienser (nutellafrosting):

50 g mjukt smör

200 g färskost

1 dl nutella

 

grovhackade hasselnötter och lingonpulver till dekoration

 

Gör såhär:

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn och klumpfri frosting.
  2. Lägg frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa dina cupcakes med frostingen.
  3. Toppa med björnbärspannacotta-hjärta och dekorera med grovhackade nötter och lingonpulver.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra Gustafsson
Petra Gustafsson
9 månader sedan

Hej! Ska testa att baka dom här idag, ser såå goda ut! 😍 Bara undrar om det inte ska vara nått bakpulver i? 😊

Heidi
Heidi
3 månader sedan

Hej!
Har du testat att laga dessa som glutenfria? Eller har du några tips att ge åt mig? Tack på förhand! 😊

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x