Kladdkaka-tårta med hallonpannacotta & chokladmousse

Ni är riktigt många som tycker om min kladdkaka med dulce de leche-pannacotta, och jag håller med er. Det är en av de godaste kladdkakorna jag vet! Jag ville testa något liknande igen och bakade därför en lite syrligare version med hallonpannacotta och chokladmousse.

Och med alla dessa godsaker på den här kladdkakan så gör den sig välförtjänt att kallas tårta, eller vad säger ni? Den här typen av tårtor är så tacksamma. Man slipper dela en smulig tårtbotten och hålla på med fyllningar som ska vara stabila fram och tillbaka.

Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm. Det är superviktigt att spänna fast bakplåtspapper med bottenplattan och att inte lossa på kladdkakan från formen alls förrän hela tårtan med pannacotta och mousse har stelnat helt och hållet och är redo att dekoreras.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaka-tårta med hallonpannacotta & chokladmousse

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (hallonpannacotta):
100 g frysta hallon
1 msk citronsaft
2,5 dl vispgrädde
0,5 tsk agar agar pulver
1,5 dl florsocker

Ingredienser (chokladmousse):
200 g mörk choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
kakao och choklad till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (hallonpannacotta):
100 g frysta hallon
1 msk citronsaft
2,5 dl vispgrädde
0,5 tsk agar agar pulver
1,5 dl florsocker

Ingredienser (chokladmousse):
200 g mörk choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
kakao och choklad till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna till en jämn smet. Bara precis så att allt går ihop.
  3. Häll upp smeten i en rund form täckt med bakplåtspapper och och grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Kladdkaka ska vara färdig i kanterna men fortfarande lös i mitten.
  4. Låt kladdkaka svalna i kylskåpet medan du förbereder hallonpannacottan. Kom ihåg att inte lossa kladdkakan från formen. Ställ den bara precis som den är, i formen, direkt i kylskåpet.
  5. Hallonpannacotta: Värm upp de frysta hallonen tillsammans med citronsaften och rör om hela tiden tills du får ett hallonmos.
  6. Sila moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnor och ev. bitar. Ställ åt sidan.
  7. Koka upp vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull i ca 3 minuter. Ha sedan i hallonmos och florsocker. Rör om och låt koka upp i ytterligare någon minut innan du häller pannacottan över kladdkakan.
  8. Ställ formen i kylskåpet igen medan du förbereder chokladmoussen.
  9. Chokladmousse:
  10. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervaller.
  11. Låt chokladen svalna lite innan du blandar ner 1 äggula i taget.
  12. Vispa grädden till mjuka toppar. Blanda ner en klick av vispgrädden i chokladsmeten innan du har i hela chokladsmeten i vispgrädden.
  13. Vispa till en jämn smet.
  14. Har du silikonformar kan du hälla upp chokladmoussen i dem för att stelna i frys, annars kan du hälla moussen direkt på hallonpannacottan så fort pannacottan stelnat lite och låta mousselagret stelna helt i kylskåpet innan du lossar tårtan från formen.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna till en jämn smet. Bara precis så att allt går ihop.
  3. Häll upp smeten i en rund form täckt med bakplåtspapper och och grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Kladdkaka ska vara färdig i kanterna men fortfarande lös i mitten.
  4. Låt kladdkaka svalna i kylskåpet medan du förbereder hallonpannacottan. Kom ihåg att inte lossa kladdkakan från formen. Ställ den bara precis som den är, i formen, direkt i kylskåpet.
  5. Hallonpannacotta: Värm upp de frysta hallonen tillsammans med citronsaften och rör om hela tiden tills du får ett hallonmos.
  6. Sila moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnor och ev. bitar. Ställ åt sidan.
  7. Koka upp vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull i ca 3 minuter. Ha sedan i hallonmos och florsocker. Rör om och låt koka upp i ytterligare någon minut innan du häller pannacottan över kladdkakan.
  8. Ställ formen i kylskåpet igen medan du förbereder chokladmoussen.
  9. Chokladmousse:
  10. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervaller.
  11. Låt chokladen svalna lite innan du blandar ner 1 äggula i taget.
  12. Vispa grädden till mjuka toppar. Blanda ner en klick av vispgrädden i chokladsmeten innan du har i hela chokladsmeten i vispgrädden.
  13. Vispa till en jämn smet.
  14. Har du silikonformar kan du hälla upp chokladmoussen i dem för att stelna i frys, annars kan du hälla moussen direkt på hallonpannacottan så fort pannacottan stelnat lite och låta mousselagret stelna helt i kylskåpet innan du lossar tårtan från formen.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katharina
Katharina
2 years ago

Hej! Kan man byta ut hallonen mot frysta blåbär (det har jag i frysen 🙂)och behöver man ändra något annat i receptet då? Mvh Katharina

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?