Receptet bakar jag i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda lätt ihop strösocker, farinsocker, vaniljpulver och ägg i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill
du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
- I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten, häll över det något avsvalnade smälta smöret och blanda
försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med pannacottan.
- Pannacotta: Gröp ur innehåller i 4 passionsfrukter i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, farinsocker, vaniljpulver, farinsocker, citronzest och agar agar pulver.
- Låt koka upp under konstant omrörning och låt det koka på medelvärme i ca 3 minuter.
- Häll pannacottan över kladdkakan och låt stelna helt i minst 3 timmar innan du garnerar med innehållet från två passionsfrukter och serverar direkt.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Om man inte har agar agar utan bara gelatin. Hur gör man då?
Hejhej, förlåt för sent svar. Då byter man ut det mot det man har, men följ anvisningarna på förpackningen för bäst resultat 😊
Och när ska man ha i smöret i kladdkakan?
Hej Camilla! Går det att göra pannacottan utan kärnor? Sila bort kärnor och kanske använda fler passionsfrukter?
Ha det gott!
Hejhej! Det funkar utmärkt 🙂
Om man vill använda detta som fyllning i en tårta hur ska man då gå tillväga?😇
Då skulle jag ha i en aningen mer agar agar pulver och sedan vispa upp den efter att den stelnat i kylen innan jag fyller tårtan med den 🥰
Smält smör ? När ska det i ? 🙂
Hejhej, tack för att du uppmärksammade detta. Receptet är nu uppdaterat 🥰
Hej! Tror du att det går bra att frysa den här?
Hejhej, det går bra! 😊