Kladdkaka med oreo cheesecake & kola

65 röster
kladdkaka med oreocheesecake
Kladdkaka extra allt: kladdkaka, oreocheesecake och kola i ett och samma bakverk.

Foto: Ulrika Pousette

Okej, lyssna på det här: kladdig kladdkaka, krämig oreocheesecake med knaprigt oreosmul och len kola. En riktig drömkladdkaka extra allt. En perfekt kladdkaka att baka och äta när man är sugen på allt och ingenting.

kladdkaka cheesecake

Att spritsa cheesecakesmeten och kolan på kladdkakan ger helt klart en lite festligare och piffigare känsla men är absolut inte nödvändigt. Ibland kan jag dra mig för att dela bilder och recept på spritsade bakverk för att jag är rädd att man undviker att baka bakverket då men att spritsa är ALLTID valfritt. Har du inte tillgång till en spritspåse så kan du alltid bre eller klicka ut smeten.

kladdkaka kola

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 8-10 generösa bitar kladdkaka med oreocheesecake och kola.

Kladdkaka:

225 g smör

3 dl strösocker

2 dl brunt farinsocker

1 msk vaniljsocker

4 stora ägg

3,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

Oreocheesecake:

1 paket oreos à 154 g

400 g färskost

2 dl vispgrädde

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

Dekoration:

1/2 burk karamelliserad mjölk

4 stycken grovhackade oreokex

kladdkaka med oreocheesecake
Steg för steg – bilder på hur man bakar kladdkaka med oreocheesecake och kola.

Gör såhär:

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten innan du toppar med oreocheesecake och kola.
  5. Oreocheesecake: Grovhacka eller mixa kexen till fyllningen.
  6. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt i en bunke med elvisp. Detta tar några minuter.
  7. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med slickepott. Ha till sist i de grovhackade kexen och vänd försiktigt ihop tills kexen fördelar sig jämnt i fyllningen.
  8. Spritsa eller bre ut oreocheesecaken över kladdkakan. Toppa med karamelliserad mjölk och grovhackade oreokex. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

14 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra Lundström
Sandra Lundström
11 månader sedan

Kan man frysa kakan och hur länge håller den sig isf i frysen?

Sara
Sara
11 månader sedan

Jag har lust på att baka den här till min födelsedag men i en långpanna, vad tror du om att bara dubbla receptet, eller blir det helt fel? 🙂 och bör jag vara obs på något annat när jag kör det i långpanna? 🙂

Ellionore
Ellionore
10 månader sedan

Hur länge håller den i kylen?:)

Linda
Linda
10 månader sedan

Går denna bra att frysa med cheesecaken på? ☺️

Malin
Malin
9 månader sedan

Kan man ha brun farinsocker strö eller måste det vara den ”blöta” till kladdkaka?

Greta
Greta
Svara på  Camilla Hamid
2 månader sedan

Kan man tillsätta något mer plus brun farin strö för att man ska få den kladdiga effekten

Nathalie
Nathalie
8 månader sedan

Kan man frysa den ?

Tess
Tess
4 månader sedan

Gjorde denna till en väns födelsedag igår. Kan meddela att den går utmärkt att veganisera. Körde mjölkfritt smör och 12 msk kikärtsspad i kladdkakan, oatlys påmackan och visp till cheesecake täcket, och kung markattas vegansks kola topping. Bara jag själv och födelsedags barnet som äter vegansk men det gick hem hos alla. Super recept!

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x