
Hoppas att ni inte har tröttnat på kladdkakor än, för här kommer recept på ytterligare en variant på härlig och god kladdkaka. Låt mig presentera kladdkaka med dumletryffel. Det kanske inte ser så mycket ut för världen men alltså, kladdig kladdkaka som toppas med len och lite seg dumletryffel med flingsalt på. Beroendeframkallande god!

Har du inte möjlighet eller lust att spritsa tryffeln på kladdkakan så funkar det utmärkt att bara hälla eller bre på den på kladdkakan. Vill du hälla på dumletryffeln, innan den tjocknat till sig och stelnat, så är det smidigast att göra det innan du klickar ur hela kladdkakan ur springformen.
Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger en kladdkaka med dumletryffel på 10-12 generösa bitar. I vanlig ordning smakar kladdkaka bäst dagen efter. Då är konsistensen magisk!
Kladdkaka:
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker strö
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Dumletryffel:
1/2 burk sötad kondenserad mjölk
220 g dumlekolor (1 påse)
100 g mörk choklad (minst 70%)
flingsalt att dekorera med

Gör såhär:
- Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och häll upp smeten i den. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite vobblig.
- Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Under tiden kan du göra dumletryffeln.
- Häll upp den sötade kondenserade mjölken i en kastrull under uppvärmning på medelvärme. Rör om hela tiden så att den inte bränns vid.
- Ta bort kastrullen från värmen när mjölken börjat koka. Rör ner choklad och dumlekola till en jämn smet. Låt tryffelsmeten svalna och tjockna innan du häller upp den i en spritspåse.
- Spritsa eller bre ut dumletryffeln på kladdkakan. Dekorera med flingsalt. Servera kladdkakan direkt eller förvara i kylskåpet.
TIPS!
- Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.
Wow så himla god
Yay! Vad glad jag blir 🙂 Tack!
Älskar den här sidan. 🙋
Tack snälla bästa du <3
Hej! Jag har en burk osötad kondenserad mjölk hemma. Kan jag ta den istället för sötad och kompentera med något mer sött? Vaniljsocker, vanligt, eller fler dumlekolor?
Mvh Kaisa
Kan man förvara dumletryfflen i kylskåpet i spritspåse under natten o spritsa på på morgonen?
Den stelnar tyvärr väldigt snabbt så det går tyvärr inte :/
Vilken tyll har du använt för att spritsa dumletryffeln?
Hej Camilla
Det ser jätte god ut måste prova den. Kan man göra den här kladdkakan laktosfri?
Hejhej! Tack <3 Om laktosen i dumle är ok så är det bara att byta ut resten av ingredienserna mot laktosfria motsvarigheter 🙂
Hur vet man vad en halv burk med kondenserad mjölk ska vara?
Grymt god! Bästa receptet!
Hejhej! Förlåt för sent svar. Vad kul att du gillar den, tack snälla du! ❤️
Ser supergod ut och tack för tipsen, har sldrig tänkt på att anv smörgåspapper-smidigt
Hejhej! Förlåt för sent svar, åh tack snälla! Vad kul att det uppskattas 😊
Kan man ställa kladdkakan direkt i kylskåpet efter gräddning?
Hejhej, förlåt för sent svar. Låt den gärna svalna lite, för att vara extra snäll mot kylskåpet och miljön <3
Så VANSINNIGT god!!!!!!
😍😍😍
Är det ens möjligt att tröttna på kladdkakor? 🤔😄🤤😍🤗
Undrar detsamma! 🤔😋
Camilla jag älskar dig! Ser dig baka varje lördag och blir superinspirerad! Håller på med detta vackra konstverk idag 😍
Hej hej! Förlåt för sent svar och tack snälla fina! Vad glad jag blir 💕
Kan man göra detta utan dumle på nått sett? Bara choklad? 😍 inget faaan av dumle
Kan man baka den utan farinsocker?
Tänkte göra denna på fredag, men hur långt innan kan man max göra tryffeln så den inte stelnar helt?:)
Ska det vara farinsocker strö som står i receptet eller farinsocker som är i videon? 😊 ser supergod ut 😋
God men lite för söt, så jag tog bort 1,5 dl socker, då blev den perfekt!!
Vad bra att du fick till det 😄❤️
Älskar dina små tips och trix.
🥰🥰
Kan denne fryses om ikke alt spises på en gang?
Hejhej! Det går jättebra att frysa in!💕
Ska man ha brunt farinsocker eller brunt farinsocker strö
Brunt farinsocker 🥰
Hej! Kan man byta ut farinsocker till vanligt socker eller göra utan??🙂
Då är det bättre att bara utesluta strösockret 🙂
Undrar bara vad det är för skillnad mellan brunt farinsocker och brunt farinsocker strö?
Brunt farinsocker är blötare än farinsocker strö och ger en segare/kladdigare konsistens till bakverk 🥰
Hej. Kan man använda muscovadosocker istället för brunt farinsocker? 😀 hade bara det hemma…
Hejhej! Det funkar utmärkt 🙂
Hej! Kan man frysa med tryffeln på?
Hejhej, det går bra 😊
Varför ska man byta ut äggen mot mjölk?
Hejhej, om man ska baka denna kaka utan ägg, på grund av till exempel allergi, så kan man byta ut äggen mot mjölk istället ❤️