Kladdkaka med dumletryffel

Kladdkaka med dumletryffel är en drömgod kladdig kladdkaka som toppas med len dumletryffel och flingsalt.

Hoppas att ni inte har tröttnat på kladdkakor än, för här kommer recept på ytterligare en variant på härlig och god kladdkaka. Låt mig presentera kladdkaka med dumletryffel. Det kanske inte ser så mycket ut för världen men alltså, kladdig kladdkaka som toppas med len och lite seg dumletryffel med flingsalt på. Beroendeframkallande god!

Har du inte möjlighet eller lust att spritsa tryffeln på kladdkakan så funkar det utmärkt att bara hälla eller bre på den på kladdkakan. Vill du hälla på dumletryffeln, innan den tjocknat till sig och stelnat, så är det smidigast att göra det innan du klickar ur hela kladdkakan ur springformen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kladdkaka med dumletryffel

Kladdkaka med dumletryffel

Portioner: 10-12

Ingredienser

Kladdkaka:
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker str
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Dumletryffel:
1/2 burk sötad kondenserad mjölk
220 g dumlekolor (1 påse)
100 g mörk choklad (minst 70%)
flingsalt att dekorera med

Tips!

  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Kladdkaka:
225 g smör
3,5 dl strösocker
2,25 dl brunt farinsocker str
1 msk vaniljsocker
4 stora ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Dumletryffel:
1/2 burk sötad kondenserad mjölk
220 g dumlekolor (1 påse)
100 g mörk choklad (minst 70%)
flingsalt att dekorera med

TIPS!

  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och häll upp smeten i den. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Under tiden kan du göra dumletryffeln.
  5. Häll upp den sötade kondenserade mjölken i en kastrull under uppvärmning på medelvärme. Rör om hela tiden så att den inte bränns vid.
  6. Ta bort kastrullen från värmen när mjölken börjat koka. Rör ner choklad och dumlekola till en jämn smet. Låt tryffelsmeten svalna och tjockna innan du häller upp den i en spritspåse.
  7. Spritsa eller bre ut dumletryffeln på kladdkakan. Dekorera med flingsalt. Servera kladdkakan direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Börja med kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och häll upp smeten i den. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills kanterna av kladdkakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4h i kyl men helst över natten. Under tiden kan du göra dumletryffeln.
  5. Häll upp den sötade kondenserade mjölken i en kastrull under uppvärmning på medelvärme. Rör om hela tiden så att den inte bränns vid.
  6. Ta bort kastrullen från värmen när mjölken börjat koka. Rör ner choklad och dumlekola till en jämn smet. Låt tryffelsmeten svalna och tjockna innan du häller upp den i en spritspåse.
  7. Spritsa eller bre ut dumletryffeln på kladdkakan. Dekorera med flingsalt. Servera kladdkakan direkt eller förvara i kylskåpet.

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
43 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Charlott
Charlott
4 years ago

Wow så himla god

Kristín Kristinsdóttir
Kristín Kristinsdóttir
4 years ago

Älskar den här sidan. 🙋

Kaisa
Kaisa
4 years ago

Hej! Jag har en burk osötad kondenserad mjölk hemma. Kan jag ta den istället för sötad och kompentera med något mer sött? Vaniljsocker, vanligt, eller fler dumlekolor?
Mvh Kaisa

Madeleine Bokfors
Madeleine Bokfors
4 years ago

Kan man förvara dumletryfflen i kylskåpet i spritspåse under natten o spritsa på på morgonen?

Sanna
Sanna
4 years ago

Vilken tyll har du använt för att spritsa dumletryffeln?

Alice
Alice
4 years ago

Hej Camilla
Det ser jätte god ut måste prova den. Kan man göra den här kladdkakan laktosfri?

Alexander
Alexander
4 years ago

Hur vet man vad en halv burk med kondenserad mjölk ska vara?

Josefin
3 years ago

Grymt god! Bästa receptet!

Agneta
Agneta
3 years ago

Ser supergod ut och tack för tipsen, har sldrig tänkt på att anv smörgåspapper-smidigt

Malin Å
Malin Å
3 years ago

Kan man ställa kladdkakan direkt i kylskåpet efter gräddning?

Desirée
Desirée
3 years ago

Så VANSINNIGT god!!!!!!

Sofia
Sofia
3 years ago

Är det ens möjligt att tröttna på kladdkakor? 🤔😄🤤😍🤗

Julia
Julia
3 years ago

Camilla jag älskar dig! Ser dig baka varje lördag och blir superinspirerad! Håller på med detta vackra konstverk idag 😍

Kajsa
Kajsa
3 years ago

Kan man göra detta utan dumle på nått sett? Bara choklad? 😍 inget faaan av dumle

Freija
Freija
3 years ago

Kan man baka den utan farinsocker?

Elin
Elin
3 years ago

Tänkte göra denna på fredag, men hur långt innan kan man max göra tryffeln så den inte stelnar helt?:)

Emma
Emma
3 years ago

Ska det vara farinsocker strö som står i receptet eller farinsocker som är i videon? 😊 ser supergod ut 😋

Anna
Anna
3 years ago

God men lite för söt, så jag tog bort 1,5 dl socker, då blev den perfekt!!

Maria
Maria
3 years ago

Älskar dina små tips och trix.

Monica
Monica
3 years ago

Kan denne fryses om ikke alt spises på en gang?

Tezza
Tezza
3 years ago

Ska man ha brunt farinsocker eller brunt farinsocker strö

Alva
Alva
3 years ago

Hej! Kan man byta ut farinsocker till vanligt socker eller göra utan??🙂

Anita
Anita
3 years ago

Undrar bara vad det är för skillnad mellan brunt farinsocker och brunt farinsocker strö?

Sara
Sara
2 years ago

Hej. Kan man använda muscovadosocker istället för brunt farinsocker? 😀 hade bara det hemma…

Frida
Frida
2 years ago

Hej! Kan man frysa med tryffeln på?

Tips!

  • Gör kladdkakan utan ägg genom att byta ut äggen mot 2 dl mjölk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?