Kladdkaka med cookie dough

cookiedoughkladdkaka1

Jag vet inte om ni hunnit tröttna på kladdkakor än…I min värld är det iallafall omöjligt. För det finns väl inget som är godare än en riktigt god och kladdig kladdkaka? Min senaste kladdkaka är den här skönheten. En kladdkaka toppad med rå kakdeg (självklart ätbar) och ett tunt skal av choklad. Typ som mina fudge brownies med cookie dough.

Kakdeg är verkligen barnsligt gott och gör sig perfekt tillsammans med en kladdkaka. Ni bara måste prova för att förstå! Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 bitar.

Ingredienser:
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Häll över det smälta smöret i en bunke och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna bara precis tills att det har gott ihop.
  4. Täck botten på formen med bakplåtspapper och häll upp smeten i formen.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  6. Godast är kladdkakor efter att de fått vila över natten i kylskåp men den kan också serveras direkt!

Ingredienser (rå kakdeg, kakdegsglasyr):
125 g mjukt, rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker strö
2 msk mjölk
1,75 dl vetemjöl
100 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad

Gör såhär:

  1. Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker länge tills du får en riktigt fluffig smet.
  2. Ha i mjölken och vispa lite till.
  3. Tillsätt därefter vetemjölet och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  4. Ha till sist i den mörka chokladen och blanda bara precis tills chokladen fördelat sig jämnt i kakdegsglasyren.
  5. Bre kakdegen över den avsvalnade kladdkakan och ställ i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
Gör såhär:
  1. Grovhacka den mörka chokladen och smält den  i microvågsugn i 30 sekunders-intervaller.
  2. Låt den svalna lite innan du blandar ner vispgrädden. Blanda tills du får en jämn smet.
  3. När den svalnat i rumstemperatur tills den fått en lite tjockare konsistens häller du den över kakdegslagret på kladdkakan. Ställ tillbaka i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x