Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
- Smält smöret i en kastrull.
- Häll över det smälta smöret i en bunke och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna bara precis tills att det har gott ihop.
- Täck botten på formen med bakplåtspapper och häll upp smeten i formen.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
- Godast är kladdkakor efter att de fått vila över natten i kylskåp men den kan också serveras direkt!
- Rå kakdeg och kakdegsglasyr: Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker länge tills du får en riktigt fluffig smet.
- Ha i mjölken och vispa lite till.
- Tillsätt därefter vetemjölet och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
- Ha till sist i den mörka chokladen och blanda bara precis tills chokladen fördelat sig jämnt i kakdegsglasyren.
- Bre kakdegen över den avsvalnade kladdkakan och ställ i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
- Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och smält den i microvågsugn i 30 sekunders-intervaller.
- Låt den svalna lite innan du blandar ner vispgrädden. Blanda tills du får en jämn smet.
- När den svalnat i rumstemperatur tills den fått en lite tjockare konsistens häller du den över kakdegslagret på kladdkakan. Ställ tillbaka i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.