Kladdkaka med cookie dough

Jag vet inte om ni hunnit tröttna på kladdkakor än…I min värld är det iallafall omöjligt. För det finns väl inget som är godare än en riktigt god och kladdig kladdkaka? Min senaste kladdkaka är den här skönheten. En kladdkaka toppad med rå kakdeg (självklart ätbar) och ett tunt skal av choklad. Typ som mina fudge brownies med cookie dough.

Kakdeg är verkligen barnsligt gott och gör sig perfekt tillsammans med en kladdkaka. Ni bara måste prova för att förstå! Receptet bakade jag i en rund form med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kladdkaka med cookie dough

Portioner: 6-8

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (rå kakdeg, kakdegsglasyr):
125 g mjukt, rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker strö
2 msk mjölk
1,75 dl vetemjöl
100 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad

Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (rå kakdeg, kakdegsglasyr):
125 g mjukt, rumstempererat smör
0,5 dl strösocker
0,75 dl brunt farinsocker strö
2 msk mjölk
1,75 dl vetemjöl
100 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad

Ingredienser (chokladglasyr):
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Häll över det smälta smöret i en bunke och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna bara precis tills att det har gott ihop.
  4. Täck botten på formen med bakplåtspapper och häll upp smeten i formen.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  6. Godast är kladdkakor efter att de fått vila över natten i kylskåp men den kan också serveras direkt!
  7. Rå kakdeg och kakdegsglasyr: Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker länge tills du får en riktigt fluffig smet.
  8. Ha i mjölken och vispa lite till.
  9. Tillsätt därefter vetemjölet och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  10. Ha till sist i den mörka chokladen och blanda bara precis tills chokladen fördelat sig jämnt i kakdegsglasyren.
  11. Bre kakdegen över den avsvalnade kladdkakan och ställ i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
  12. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och smält den  i microvågsugn i 30 sekunders-intervaller.
  13. Låt den svalna lite innan du blandar ner vispgrädden. Blanda tills du får en jämn smet.
  14. När den svalnat i rumstemperatur tills den fått en lite tjockare konsistens häller du den över kakdegslagret på kladdkakan. Ställ tillbaka i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Häll över det smälta smöret i en bunke och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna bara precis tills att det har gott ihop.
  4. Täck botten på formen med bakplåtspapper och häll upp smeten i formen.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  6. Godast är kladdkakor efter att de fått vila över natten i kylskåp men den kan också serveras direkt!
  7. Rå kakdeg och kakdegsglasyr: Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker länge tills du får en riktigt fluffig smet.
  8. Ha i mjölken och vispa lite till.
  9. Tillsätt därefter vetemjölet och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  10. Ha till sist i den mörka chokladen och blanda bara precis tills chokladen fördelat sig jämnt i kakdegsglasyren.
  11. Bre kakdegen över den avsvalnade kladdkakan och ställ i kylskåpet medan du förbereder chokladglasyren.
  12. Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och smält den  i microvågsugn i 30 sekunders-intervaller.
  13. Låt den svalna lite innan du blandar ner vispgrädden. Blanda tills du får en jämn smet.
  14. När den svalnat i rumstemperatur tills den fått en lite tjockare konsistens häller du den över kakdegslagret på kladdkakan. Ställ tillbaka i kylskåpet tills chokladen stelnat.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?