Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa nötterna till ett fint smul och blanda ihop med maizena och 1 dl strösocker i en bunke. Ställ åt sidan.
- Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och glansig marängsmet utan sockerkristaller.
- Tillsätt försiktigt ner nötblandningen i marängen och vänd till en jämn smet med en slickepott. Ställ åt sidan och gör kladdkakan.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen, smörj kanterna med smör och häll upp smeten i den.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält den över ett vattenbad. Låt svalna.
- Toppa kladdkakan med marängen. Klicka ut chokladen på marängen och dra några varv med en kniv så att det blir ett fint mönster. Garnera med mandelflarn och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet innan du toppar med grädde och frystorkade hallon.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Går den att frysa tror du?
Med risk för att marängen blir mjuk när den tinar sen :/
Går det att göra kladdkakan och ha den i kylskåpet och sen dagen därpå toppa med grädde när den ska ätas?
Hejhej, förlåt för sent svar. Det går jättebra! <3
Hur lös bör kladdkakan och marängen vara när kakan är färdig? Ska marängen smeta av sig lite på stickan eller den ska vara helt torr?
Hej!
Går den att göra i långpanna och hur mkt mer tror du att man behöver ha då? Kan den stå framme i rumstemperatur i 1-2 dagar? (utan grädden på då förstås)