Kladdkaka med blåbärsfluff

Även om uppdateringarna flytit på här någorlunda så har jag faktiskt knappt varit i köket. Förra veckan började jag mitt nya jobb som hemkunskapslärare! Ett nytt och spännande kapitel i livet som jag har sett fram emot länge. Jag kommer bara att jobba deltid för att fortfarande ha tid att fortsätta med bloggen, bakningen, boken och allt annat runtomkring. En perfekt balans för mig helt enkelt men jag tog en liten minipaus den här veckan bara för att ge tid för att komma in i det nya jobbet, planera lektionerna osv. Den här hösten kommer minst sagt att bli spännande och fullspäckad!

Nu är jag hursomhelst tillbaka i köket och tillbaka med bakningen i full fart. Att ta en paus är också sjukt bra för inspirationen. Jag har suttit som på nålar och verkligen hållt mig för att inte baka något fram till den här helgen och det gjorde att jag bara sprudlade av idéer när det väl var dags. En av dem idéerna är den här galet krämiga och goda kladdkakan med blåbärsfluff.

Choklad och blåbär är en fantastisk smakkombination! Sött och chokladigt mot syrligt och fluffigt. Kladdkakan blir snabbt lika festlig som en tårta så fort man har på fluffet och dekorerar med blåbär och guldflingor!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaka med blåbärsfluff

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (krämig kladdkaka):
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (blåbärsfluff):
150 g frysta blåbär
saft från en citron
4 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
0,75 tsk agar agar pulver
färska blåbär och guldflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (krämig kladdkaka):
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (blåbärsfluff):
150 g frysta blåbär
saft från en citron
4 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
0,75 tsk agar agar pulver
färska blåbär och guldflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du toppar med blåbärsfluff.
  7. Blåbärsfluff: Koka upp blåbären i en kastrull tillsammans med citronsaften tills blåbären lösts upp till ett mos.
  8. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.
  9. Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i blåbärsmos och strösocker.
  10. Koka blåbärspannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den i en skål.
  11. Låt pannacottan svalna och stelna helt och hållet innan du vispar upp den fluffigt med elvisp.
  12. Lägg pannacottavispet i en spritspåse och spritsa ut den över kladdkakan.
  13. Garnera därefter med färska bär och guldflingor.
  14. Servera direkt eller förvara kladdkakan i kylskåpet.
Steg för steg

Video

Receptet bakade jag i en rund form med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du toppar med blåbärsfluff.
  7. Blåbärsfluff: Koka upp blåbären i en kastrull tillsammans med citronsaften tills blåbären lösts upp till ett mos.
  8. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.
  9. Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i blåbärsmos och strösocker.
  10. Koka blåbärspannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den i en skål.
  11. Låt pannacottan svalna och stelna helt och hållet innan du vispar upp den fluffigt med elvisp.
  12. Lägg pannacottavispet i en spritspåse och spritsa ut den över kladdkakan.
  13. Garnera därefter med färska bär och guldflingor.
  14. Servera direkt eller förvara kladdkakan i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
3 years ago

[…] finns så mycket gott att baka med blåbär! Allt från blåbärspaj till blåbärscheesecake, kladdkaka med blåbär och såklart blåbärskaka. Idag blev det en riktigt saftig mjuk kaka med massor av blåbär och […]

Sara
Sara
1 year ago

Hej!
Går det bra att använda färska blåbär till fluffen?
Sara

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?