Så här gör du:
Reklam för min webbshop.
-
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Kladdkaka: Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner strösocker, kakao och salt.
- Sen är det bara att blanda ner ett ägg i taget under konstant omrörning.
- Till sist blandar du ner vetemjöl bara precis tills du får en jämn och fin chokladsmet.
- Fördela smeten i glas som tål ugnsvärme med hjälp av en bakdispenser och grädda dem sen i mitten av ugnen på 175 grader i 20-25 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig. Gräddningstiden kommer att påverkas av hur djupa dina kladdkakor blir i glasen!
- Låt kladdkakorna svalna något innan du ställer dem i kylskåpet för att stelna helt och hållet, minst 4 timmar.
- Mandeltosca: Ha ner alla ingredienser till toscan förutom flagad mandel i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
- Ta bort kastrullen från värmen, rör ner mandeln. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, bre ut i ett jämnt lager och grädda toscan i mitten av ugnen på 175 i 15 minuter.
- Låt sen toscan svalna och stelna helt och hållet innan du bryter den i bitar och toppar kladdkakan med den tillsammans med vispgrädde och färska hallon. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.