Kikärtspannkakor

Här kommer ett snabbt litet frukosttips som har blivit en favorit i  min pannkaksgalna familj. Nämligen, kikärtspannkakor! Med blötlagda kikärtor i smeten blir pannkakorna mer mättande och proteinrika utan att smaken eller konsistensen förändras särskilt mycket. Perfekt om man vill äta pannkakor till lunch eller middag t. ex.

Idag serverade jag dem med vispad grädde, granatäppelkärnor, kiwi och honung till frukost men det går minst lika bra att servera lite matigare tillbehör till. Bara fantasin sätter gränser!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kikärtspannkakor

Ingredienser

5 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
400 g kokta kikärtor
2 msk smör + smör att steka i

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

5 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
400 g kokta kikärtor
2 msk smör + smör att steka i

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg mjölk, ägg, vetemjöl, salt och kikärtor i en matberedare eller mixer. Mixa till en slät smet.
  2. Smält 2 msk smör i en stekpanna och blanda ner det i pannkakssmeten.
  3. Stek dina pannkakor i stekpannan som du smälte smöret i. Ha på mer smör på stekpannan vid behov.
  4. Servera direkt och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg mjölk, ägg, vetemjöl, salt och kikärtor i en matberedare eller mixer. Mixa till en slät smet.
  2. Smält 2 msk smör i en stekpanna och blanda ner det i pannkakssmeten.
  3. Stek dina pannkakor i stekpannan som du smälte smöret i. Ha på mer smör på stekpannan vid behov.
  4. Servera direkt och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
2 years ago

Åt med varmrökt lax och lite fräst grönkål. Super!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?