Det är lätt att tro att min familj njuter av gofika varje dag men sanningen är den att mina mest kräsna fikagäster är just familjen. Min man skippar gärna sötsaker helt men älskar bakverk med dulche de leche, en av mina småbrorsor är sparsam med sötsakerna för att han bygger muskler på gymmet men äälskar cheesecakes. Så det blir mycket av just det, bakverk med dulche de leche och cheesecakes. Innan jag åkte till Marocko (yes, jag hänger fortfarande med palmerna här nere) så ville min lillebror ha en cheesecake (ni vet, så att han klarar sig medan jag är borta haha).
Färskosten var slut men jag hade keso som jag inte hunnit använda upp än. Visst borde det gå att mixa kesobitarna slätt och få något som typ-ish funkar istället för färskost? Det kan ni ge er på! Inte nog med att den blev riktigt god, min muskelbyggande lillebror blev riktigt nöjd över en cheesecake med lite mer protein än den klassisk cheesecake. Här får ni grundreceptet, som är riktigt gott som det är. Perfekt att pudra lite florsocker över och servera med färska bär eller sylt. Jag gjorde den naturell med lite vanilj nu när jag ville ta fram ett bra grundrecept men bara fantasin sätter gränser för smaker som passar till.
Hade det funkat att göra dessa som portions cheesecakes?
Perfekt isfl att ha i frysen o bara ta fram vid behov…
Går absolut! Vilken smart idé! 😍