Kärleksmumstårta

Att piffa upp klassiska bakverk och göra dem till tårtor tycker jag är riktigt roligt. Idag bjuder jag er på kärleksmums som tårta. Alltså, en kärleksmumstårta!

Saftiga kärleksmumsbottnar varvade med kärleksmumsfrosting. Tycker du om kärleksmumsglasyren lika mycket som jag så kommer du att älska den här tårtan!

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger 10-12 generösa bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kärleksmumstårta

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (botten):
150 g smör
1,5 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Ingredienser (kärleksmumsfrosting):
200 g mörk choklad
150 g mjukt, rumsvarmt smör
600 g färskost
1 dl bryggkaffe eller espresso
1 dl kakao
2 dl florsocker
2 dl kokosflingor att dekorera med

Tips!

  • Gör tårtan äggfri genom att byta ut äggen mot spadet från 1 paket blötlagda kikärtor.
  • Gör tårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 6 dl glutenfri mjölmix (se till så att chokladen du använder till frostingen inte innehåller spår av gluten).

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
150 g smör
1,5 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Ingredienser (kärleksmumsfrosting):
200 g mörk choklad
150 g mjukt, rumsvarmt smör
600 g färskost
1 dl bryggkaffe eller espresso
1 dl kakao
2 dl florsocker
2 dl kokosflingor att dekorera med

TIPS!

  • Gör tårtan äggfri genom att byta ut äggen mot spadet från 1 paket blötlagda kikärtor.
  • Gör tårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 6 dl glutenfri mjölmix (se till så att chokladen du använder till frostingen inte innehåller spår av gluten).

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner mjölken. Ställ åt sidan medan du förbereder resten av smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt ihop till en tjock smet med slickepott.
  4. Tillsätt smörmjölken och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad.
  6. Låt kakan svalna helt och hållet innan du delar den i tre.
  7. Frostingen gör du genom att grovhacka den mörka chokladen och smälter den över ett vattenbad. Låt svalna.
  8. Vispa smör och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
  9. Häll ner den smälta chokladen och vispa till en jämn och krämig smet.
  10. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop med slickepott.
  11. Fyll och täck tårtan rikligt med frosting. Använd det sista som blir över till att spritsa på tårtan. Dekorera med kokosflingor.
  12. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner mjölken. Ställ åt sidan medan du förbereder resten av smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt ihop till en tjock smet med slickepott.
  4. Tillsätt smörmjölken och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad.
  6. Låt kakan svalna helt och hållet innan du delar den i tre.
  7. Frostingen gör du genom att grovhacka den mörka chokladen och smälter den över ett vattenbad. Låt svalna.
  8. Vispa smör och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
  9. Häll ner den smälta chokladen och vispa till en jämn och krämig smet.
  10. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop med slickepott.
  11. Fyll och täck tårtan rikligt med frosting. Använd det sista som blir över till att spritsa på tårtan. Dekorera med kokosflingor.
  12. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

2.7 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Charlotte
Charlotte
3 years ago

Åhh vad gott det ser ut !!!☺️ Smakar det kärleksmums eller ser det bara ut som det ??🙂 hade tänkt baka det nästa vecka rekommenderar du detta??🥰

Yulia
Yulia
2 years ago

Hej Camila! Jag bakade den här tårtan och lyckades jättebra! Det var precis som på din bild så vackert och så gott. Då man vill baka igen och igen när familjen och vänner är så nöjda.. 😘 Tusen tack 🙏

Ada
Ada
1 year ago

Hej Camilla. Kan man göra den dagen innan😊?

Helena
Helena
1 year ago

Vad menas med att dela den i tre? Hur gör man det på bästa sätt?

Erika
Erika
1 year ago

Hur får man på kokos så fint längs kanten/sidorna? Något tips?

Eva
Eva
1 year ago

Hej! Kan man baka kakan i förväg och frysa in den? Sen ta fram den, tina, och dela i tre innan man sätter på frostig? Tack i förhand för svar!

Tips!

  • Gör tårtan äggfri genom att byta ut äggen mot spadet från 1 paket blötlagda kikärtor.
  • Gör tårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 6 dl glutenfri mjölmix (se till så att chokladen du använder till frostingen inte innehåller spår av gluten).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?