Kärleksmumstårta

Att piffa upp klassiska bakverk och göra dem till tårtor tycker jag är riktigt roligt. Idag bjuder jag er på kärleksmums som tårta. Alltså, en kärleksmumstårta!

Saftiga kärleksmumsbottnar varvade med kärleksmumsfrosting. Tycker du om kärleksmumsglasyren lika mycket som jag så kommer du att älska den här tårtan!

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger 10-12 generösa bitar.

Ingredienser (botten):

150 g smör

1,5 dl mjölk

3 ägg

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

0,75 dl kakao

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

Ingredienser (kärleksmumsfrosting):

200 g mörk choklad

150 g mjukt, rumsvarmt smör

600 g färskost

1 dl bryggkaffe eller espresso

1 dl kakao

2 dl florsocker

2 dl kokosflingor att dekorera med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner mjölken. Ställ åt sidan medan du förbereder resten av smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt ihop till en tjock smet med slickepott.
  4. Tillsätt smörmjölken och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad.
  6. Låt kakan svalna helt och hållet innan du delar den i tre.
  7. Frostingen gör du genom att grovhacka den mörka chokladen och smälter den över ett vattenbad. Låt svalna.
  8. Vispa smör och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
  9. Häll ner den smälta chokladen och vispa till en jämn och krämig smet.
  10. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop med slickepott.
  11. Fyll och täck tårtan rikligt med frosting. Använd det sista som blir över till att spritsa på tårtan. Dekorera med kokosflingor.
  12. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.

TIPS!

  • Gör tårtan äggfri genom att byta ut äggen mot spadet från 1 paket blötlagda kikärtor.
  • Gör tårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 6 dl glutenfri mjölmix (se till så att chokladen du använder till frostingen inte innehåller spår av gluten).

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Charlotte
Charlotte
1 år sedan

Åhh vad gott det ser ut !!!☺️ Smakar det kärleksmums eller ser det bara ut som det ??🙂 hade tänkt baka det nästa vecka rekommenderar du detta??🥰

Yulia
Yulia
1 månad sedan

Hej Camila! Jag bakade den här tårtan och lyckades jättebra! Det var precis som på din bild så vackert och så gott. Då man vill baka igen och igen när familjen och vänner är så nöjda.. 😘 Tusen tack 🙏

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x