Kärleksmumsrulltårta

Tack för all fantastisk respons på min bakbok. Jag blir så himla glad över att ni är lika taggade som mig på en hel bakbok fylld med en massa härliga recept som bakas utan ugn. Dagens recept är däremot inte no bake! Det är en härligt saftig och fyllig kärleksmumsrulltårta. Saftig botten à la drömdrulltårta och en drömmigt len kärleksmumsfrosting. Den här rulltårtan är för god för att inte prövas!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kärleksmumsrulltårta

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (kakan):
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl vetemjöl

Ingredienser (kärleksmumsfrosting):
150 g mjukt, rumstempererat smör
300 g färskost
1 dl kallt bryggkaffe
1 dl kakao
2 dl florsocker

Ingredienser (dekoration):
50 g mörk choklad
0,5 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
kokosflingor att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (kakan):
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl vetemjöl

Ingredienser (kärleksmumsfrosting):
150 g mjukt, rumstempererat smör
300 g färskost
1 dl kallt bryggkaffe
1 dl kakao
2 dl florsocker

Ingredienser (dekoration):
50 g mörk choklad
0,5 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
kokosflingor att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en skål.
  3. I en annan skål blandar du ihop bakpulver, vaniljpulver, kakao och vetemjöl.
  4. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt ihop det till en jämn smet med slickepott.
  5. Täck din form med bakplåtspapper och häll uppsmeten i den. Bred ut smeten jämnt.
  6. Grädda din rulltårtsbotten i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Strö lite socker på ett bakplåtspapper och vänd din botten över det sockrade pappret. Låts svalna helt och hållet innan du drar bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
  8. Under tiden kan du göra frostingen.
  9. Vispa ihop smör och färskost riktigt krämigt med elvisp.
  10. Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
  11. Till sist har du i florsocker och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn och glansig frosting.
  12. Bre ut frostingen på din asvalnade botten och rulla ihop tårtan. Spara lite frosting till dekoration.
  13. Ställ tårtani kylskåpet för att kallna ytterligare medan du förbereder dekorationen.
  14. Grovhacka den mörka chokladen och smält den över ett vattenbad. Tillsätt oljan och rör om till en jämn och glansig smet. Låt svalna.
  15. Dekora din tårta med choklad, frosting och kokosflingor. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.
Steg för steg

Video

Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en skål.
  3. I en annan skål blandar du ihop bakpulver, vaniljpulver, kakao och vetemjöl.
  4. Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt ihop det till en jämn smet med slickepott.
  5. Täck din form med bakplåtspapper och häll uppsmeten i den. Bred ut smeten jämnt.
  6. Grädda din rulltårtsbotten i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Strö lite socker på ett bakplåtspapper och vänd din botten över det sockrade pappret. Låts svalna helt och hållet innan du drar bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
  8. Under tiden kan du göra frostingen.
  9. Vispa ihop smör och färskost riktigt krämigt med elvisp.
  10. Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
  11. Till sist har du i florsocker och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn och glansig frosting.
  12. Bre ut frostingen på din asvalnade botten och rulla ihop tårtan. Spara lite frosting till dekoration.
  13. Ställ tårtani kylskåpet för att kallna ytterligare medan du förbereder dekorationen.
  14. Grovhacka den mörka chokladen och smält den över ett vattenbad. Tillsätt oljan och rör om till en jämn och glansig smet. Låt svalna.
  15. Dekora din tårta med choklad, frosting och kokosflingor. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?