Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 30×40 cm.
- Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en skål.
- I en annan skål blandar du ihop bakpulver, vaniljpulver, kakao och vetemjöl.
- Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt ihop det till en jämn smet med slickepott.
- Täck din form med bakplåtspapper och häll uppsmeten i den. Bred ut smeten jämnt.
- Grädda din rulltårtsbotten i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Strö lite socker på ett bakplåtspapper och vänd din botten över det sockrade pappret. Låts svalna helt och hållet innan du drar bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
- Under tiden kan du göra frostingen.
- Vispa ihop smör och färskost riktigt krämigt med elvisp.
- Tillsätt kaffe och kakao. Vispa lite till.
- Till sist har du i florsocker och vänder försiktigt ihop det med en slickepott till en jämn och glansig frosting.
- Bre ut frostingen på din asvalnade botten och rulla ihop tårtan. Spara lite frosting till dekoration.
- Ställ tårtani kylskåpet för att kallna ytterligare medan du förbereder dekorationen.
- Grovhacka den mörka chokladen och smält den över ett vattenbad. Tillsätt oljan och rör om till en jämn och glansig smet. Låt svalna.
- Dekora din tårta med choklad, frosting och kokosflingor. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.