Kärleksmumskladdkaka

38 röster
kärleksmumskladdkaka
Kärleksmumskladdkaka är en härligt kladdig och chokladig kladdkaka med kärleksmumsglasyr.

Häromdagen såg jag att min fantastiska kollega Fredriks Fika bakat KÄRLEKSMUMSKLADDKAKA. Alltså, hallå?! Två fantastiska bakverk i en och samma kaka. Match made in heaven. Jag var bara tvungen att testa och gick efter hans recept. Resultatet blev en magiskt god kladdkaka som jag inte ville dela med mig av till någon haha!

kärleksmums kladdkaka

Förutom att Fredrik är en fantastiskt fin människa som jag känt i flera år så är han också en riktigt duktig receptkreatör! Gå in på hans blogg, följ honom på instagram och prenumerera på hans Youtube-kanal för en massa härlig bakinspiration.

Jag har följt Fredriks recept nästan rakt av och bara gjort justeringar för storleken på formen. I Fredriks recept använder han en form med diameter på 20 cm och jag använder en form med diameter på 23 cm.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 bitar kärleksmumskladdkaka.

Kladdkaka:

300 g smör

4,5 dl strösocker

2,5 dl kakao

0,5 tsk salt

4 ägg

2,25 dl vetemjöl

Kärleksmumsglasyr:

50 g smör

4 msk kakao

1 msk vaniljsocker

3,5 dl florsocker

1,5-2 msk starkt kaffe

ca 2 msk kokosflingor att garnera med

Steg för steg – bilder på hur man bakar kärleksmumskladdkaka.

Gör såhär:

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Kärleksmumsglasyr: Smält smöret till glasyren i en kastrull. Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker. Tillsätt lite kaffe i taget under omrörning tills du har en slät men tjock glasyr.
  8. Häll glasyren över kakan, bre ut i ett jämnt lager och garnera med kokos. Låt kladdkakan stå i kylskåpet i minst 30 minuter så att glasyren stelnar innan du serverar.

TIPS!

  • Gör glutenfri kärleksmumskladdkaka genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör vegansk kärleksmumskladdkaka genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Författare: Camilla Hamid

Prenumerera
Notis om
guest
10 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Catarina
Catarina
24 dagar sedan

Mmmm!! Kommer bakas många gånger i sommar!!👍

Linnea
Linnea
23 dagar sedan

Tänkte göra den här men i en typ vanlig långpanna, går det att räkna ut ungefär hur mkt mer smet jag behöver då? 🙂

MG
MG
21 dagar sedan

Bakade denna igår och tyckte tyvärr det blev för mycket socker i. Så hade minskat från 4,5 dl till kanske 2-3. Det var så pass mycket socker att jag nästan kände sockerbitarna när jag åt 😅 Minskade också kakao-mängden från 2,5 dl till ca 2. Annars tyckte jag väldigt mycket om den!

Felicia B
Felicia B
20 dagar sedan

Kan man Veganisera den på något vis?😍

Elin
Elin
17 dagar sedan

Om man har en varmluftsugn, vilken temperatur och hur länge funkar bäst då?😅
Ny ugn och vi kommer verkligen inte överens🥴

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x