Kärleksmumskladdkaka är en härligt kladdig och chokladig kladdkaka med kärleksmumsglasyr.
Jag måste bara tipsa om den här magiska kladdkakan! Häromdagen såg jag att min fantastiska kollega Fredriks Fika bakat kärleksmumskladdkaka – alltså, hallå?! Två av våra mest älskade bakverk i en och samma kaka! En kladdkaka med kärleksmumsglasyr är verkligen en match made in heaven. Jag var bara tvungen att testa den direkt och följde hans recept nästan rakt av. Resultatet? En ljuvligt saftig kladdkaka med glasyr som jag helt ärligt inte ville dela med mig av till någon, haha!
Förutom att Fredrik är en fantastiskt fin människa som jag haft glädjen att känna i flera år, så är han också en otroligt skicklig receptkreatör. Missa inte att kika in på hans blogg, följ honom på Instagram och prenumerera på hans YouTube-kanal för massor av inspirerande bakrecept!
Jag har bara justerat mängden lite efter storleken på formen. I Fredriks recept används en form på 20 cm i diameter – jag använde en form som är 23 cm.
Mmmm!! Kommer bakas många gånger i sommar!!
Tänkte göra den här men i en typ vanlig långpanna, går det att räkna ut ungefär hur mkt mer smet jag behöver då?
Hejhej! x3 brukar göra susen! <3
Bakade denna igår och tyckte tyvärr det blev för mycket socker i. Så hade minskat från 4,5 dl till kanske 2-3. Det var så pass mycket socker att jag nästan kände sockerbitarna när jag åt
Minskade också kakao-mängden från 2,5 dl till ca 2. Annars tyckte jag väldigt mycket om den!
Hejhej! Vad kul att du gillade den! Rätt tacksamt att man kan justera mängden efter tycke <3
Kan man Veganisera den på något vis?
Hejhej! Se längst ner i inlägget under “Tips” <3
Om man har en varmluftsugn, vilken temperatur och hur länge funkar bäst då?

Ny ugn och vi kommer verkligen inte överens
Hejhej! Jättesvårt att säga, man får testa sig fram till man lär känna sin ugn <3 lycka till
Den var världens bästa!!!
Camilla Hamid, du är skyldig mig ett träningskort
kläderna sitter tightare men själen är gladare 
Herregud vad denna kakan är god. Du är en förebild på så många plan, du smarta, vackra, roliga kvinna.
HAHAHAHAH! Du är ju bara för underbar <3
Vill bara dubbelkolla, stämmer det att jag byter ut 2,5dl vetemjöl mot 4dl glutenfri mjölmix.. så stor skillnad i mängd? Tack
Mmmmm!! Kommer bakas många gånger i sommar!!
Går det att frysa denna?
Det funkar utmärkt
Kan man använda något annat än kaffe så det inte smakar kaffe?
Vatten eller mjölk funkar också
Godaste kombon tack för ännu ett bra recept

Tack själv
Kul att du gillar den!
Älskar dina recept! Bakar bara från fig, för att i de flesta recept anger du hur mycket glutenfritt mjöl man ska ta. Och det blir kanon varje gång. Nu testa din senaste kladdkaka. Kärleks mums
Tack
Anette
Det gör mig så glad! Stort tack
Mashalaah




Asså hur god blev den inte älskar de
Vad glad jag blir att du tycker om den

Ny favorit


Vad glad jag blir att du tycker om den
Har bara en 20 cm form, förlänger jag bara gräddtiden?
Precis!
Tror du att det funkar bra att frysa denna?
Det funkar utmärkt
hej camilla! Min glasyr blev väldigt degig med allt florsocker… vad ska jag göra? man kan inte hälla över kakan utan måste trycka ner glasyren som nu är en deg? Snälla hjälp mig du är bäst! Älskar dina recept!
Det funkar utmärkt
Godaste jag bakat någonsin! Wow!!!
Åh, vad glad jag blir att du gillade den, tack!
Hej, tänkte prova denna men har inte smör hemma. Går det att byta ut det mot någon neutral olja i det här fallet, typ 80% av mängden?
Ska göra den idag så du kanske inte hinner svara men jag testar kanske ändå och återkommer
Går det bra med en form med diameter på 18cm
Ja men du behöver minsta ingredienserna med 1/4
Från en som sällan bakar men bara måste testa denna kaka!
Hur gör jag om jag har en springform på 27 cm i diameter?
Kan jag baka enligt detta recept trots att min springform är 26cm?
Hejhej!
Vill bara uppmärksamma att det inte står att man ska skjuda i smöret i smeten. Även om det är givet. Supergod kaka, kram!