Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka är en härligt kladdig och chokladig kladdkaka med kärleksmumsglasyr.

Häromdagen såg jag att min fantastiska kollega Fredriks Fika bakat KÄRLEKSMUMSKLADDKAKA. Alltså, hallå?! Två fantastiska bakverk i en och samma kaka. Match made in heaven. Jag var bara tvungen att testa och gick efter hans recept. Resultatet blev en magiskt god kladdkaka som jag inte ville dela med mig av till någon haha!

Förutom att Fredrik är en fantastiskt fin människa som jag känt i flera år så är han också en riktigt duktig receptkreatör! Gå in på hans blogg, följ honom på instagram och prenumerera på hans Youtube-kanal för en massa härlig bakinspiration.

Jag har följt Fredriks recept nästan rakt av och bara gjort justeringar för storleken på formen. I Fredriks recept använder han en form med diameter på 20 cm och jag använder en form med diameter på 23 cm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

Kladdkaka:
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 ägg
2,25 dl vetemjöl

Kärleksmumsglasyr:
50 g smör
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
1,5-2 msk starkt kaffe
ca 2 msk kokosflingor att garnera med

Tips!

  • Gör glutenfri kärleksmumskladdkaka genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör vegansk kärleksmumskladdkaka genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Kladdkaka:
300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
0,5 tsk salt
4 ägg
2,25 dl vetemjöl

Kärleksmumsglasyr:
50 g smör
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
1,5-2 msk starkt kaffe
ca 2 msk kokosflingor att garnera med

TIPS!

  • Gör glutenfri kärleksmumskladdkaka genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör vegansk kärleksmumskladdkaka genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 bitar kärleksmumskladdkaka.

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Kärleksmumsglasyr: Smält smöret till glasyren i en kastrull. Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker. Tillsätt lite kaffe i taget under omrörning tills du har en slät men tjock glasyr.
  8. Häll glasyren över kakan, bre ut i ett jämnt lager och garnera med kokos. Låt kladdkakan stå i kylskåpet i minst 30 minuter så att glasyren stelnar innan du serverar.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 bitar kärleksmumskladdkaka.

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten av kakan är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Kärleksmumsglasyr: Smält smöret till glasyren i en kastrull. Blanda i kakao, vaniljsocker och florsocker. Tillsätt lite kaffe i taget under omrörning tills du har en slät men tjock glasyr.
  8. Häll glasyren över kakan, bre ut i ett jämnt lager och garnera med kokos. Låt kladdkakan stå i kylskåpet i minst 30 minuter så att glasyren stelnar innan du serverar.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.1 11 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
43 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Catarina
Catarina
3 years ago

Mmmm!! Kommer bakas många gånger i sommar!!👍

Linnea
Linnea
3 years ago

Tänkte göra den här men i en typ vanlig långpanna, går det att räkna ut ungefär hur mkt mer smet jag behöver då? 🙂

MG
MG
3 years ago

Bakade denna igår och tyckte tyvärr det blev för mycket socker i. Så hade minskat från 4,5 dl till kanske 2-3. Det var så pass mycket socker att jag nästan kände sockerbitarna när jag åt 😅 Minskade också kakao-mängden från 2,5 dl till ca 2. Annars tyckte jag väldigt mycket om den!

Felicia B
Felicia B
3 years ago

Kan man Veganisera den på något vis?😍

Elin
Elin
3 years ago

Om man har en varmluftsugn, vilken temperatur och hur länge funkar bäst då?😅
Ny ugn och vi kommer verkligen inte överens🥴

Seham
Seham
3 years ago

Den var världens bästa!!!

Emina
Emina
3 years ago

Camilla Hamid, du är skyldig mig ett träningskort 🤣🤣 kläderna sitter tightare men själen är gladare ❤️❤️ Herregud vad denna kakan är god. Du är en förebild på så många plan, du smarta, vackra, roliga kvinna.

Emma
Emma
3 years ago

Vill bara dubbelkolla, stämmer det att jag byter ut 2,5dl vetemjöl mot 4dl glutenfri mjölmix.. så stor skillnad i mängd? Tack 🙂

Catarina
Catarina
3 years ago

Mmmmm!! Kommer bakas många gånger i sommar!!👍

Gunilla Gustafsson
Gunilla Gustafsson
3 years ago

Går det att frysa denna?

Almira
Almira
2 years ago

Kan man använda något annat än kaffe så det inte smakar kaffe?

Lova
Lova
2 years ago

Godaste kombon tack för ännu ett bra recept❤️👌

Anette
Anette
2 years ago

Älskar dina recept! Bakar bara från fig, för att i de flesta recept anger du hur mycket glutenfritt mjöl man ska ta. Och det blir kanon varje gång. Nu testa din senaste kladdkaka. Kärleks mums 😋

Tack 🙏🏻
Anette

Samsamm
2 years ago

Mashalaah ❤️🙏🏽🙏🏽🙏🏽🥮

Sabah Alshaer
Sabah Alshaer
2 years ago

Asså hur god blev den inte älskar de 😋

Lena
Lena
2 years ago

Ny favorit 😍 😋🤩

Anna
Anna
2 years ago

Har bara en 20 cm form, förlänger jag bara gräddtiden?

Udina
Udina
2 years ago

Tror du att det funkar bra att frysa denna?

Anonym
Anonym
2 years ago

hej camilla! Min glasyr blev väldigt degig med allt florsocker… vad ska jag göra? man kan inte hälla över kakan utan måste trycka ner glasyren som nu är en deg? Snälla hjälp mig du är bäst! Älskar dina recept!

Last edited 2 years ago by Anonym
Emma
Emma
2 years ago

Godaste jag bakat någonsin! Wow!!!

Magnus
Magnus
2 years ago

Hej, tänkte prova denna men har inte smör hemma. Går det att byta ut det mot någon neutral olja i det här fallet, typ 80% av mängden?
Ska göra den idag så du kanske inte hinner svara men jag testar kanske ändå och återkommer 🙂

Asma
1 year ago

Går det bra med en form med diameter på 18cm

Tilda
Tilda
1 year ago

Från en som sällan bakar men bara måste testa denna kaka!
Hur gör jag om jag har en springform på 27 cm i diameter?

Tips!

  • Gör glutenfri kärleksmumskladdkaka genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör vegansk kärleksmumskladdkaka genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?