
När jag väl har snöat in mig på ett bakverk så finns det ingen återvändo. Den senaste tiden har jag bakat allt från vanliga kärleksmums, kärleksmumsbollar, kärleksmumsrulltårta och nu även kärleksmumscookies. De här kakorna är helt underbart goda. Segamjuka chokladcookies, likt brownies i konsisten, med krämig kärleksmumsglasyr. Ni bara måste prova!

Inspirationen till de härliga brownie cookies som ligger till grund för dessa drömgoda kärleksmumscookies är Tuti Dolci & Baka med Frida som båda har väldigt goda och bra recept på brownie cookies.
Det är inte bara gott utan också väldigt smidigt att baka i portionsformat. Perfekt att servera både på dessertbuffé, utflykt eller picknick! Receptet ger 15 stycken cookies.
Ingredienser (sega chokladcookies):
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
75 g smör
0,5 dl starkt kaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
kokosflingor till garnering
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Smält samman på medelvärme under konstant omrörning. Ställ kastrullen åt sidan.
- I en bunke vispar du samman ägg, strösocker och farinsocker till en beige och fluffig smet med elvisp.
- Tillsätt smörchokladen till äggvispet och vispa med elvisp tills allt går samman till en jämn smet.
- Ha sedan ner resten av ingredienserna till kakorna i bunken och vänd försiktigt samman alltsammans med slickepott till en jämn och krämig deg.
- Ställ bunken i kylskåpet så att degen blir fast i ca 30 minuter.
- Täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Rulla degen till 15 lika stora bollar och fördela dem på plåtarna med generöst med mellanrum.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Kakorna är väldigt mjuka när de är klara men ytan ska vara torr. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten.
- Under tiden kan du göra glasyren.
- Smält smöret till glasyren och låt svalna.
- Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
- När både kakor och glasyr svalnat ordentligt är det bara att bre på glasyren och garnera med kokosflingor.
- Förvara kakorna torrt och svalt i en lufttät burk.
Författare: Camilla Hamid
Kan dessa frysas med glasyren på? 🙂 Ska baka för andra gången nu men vet inte om jag vågar frysa in dom med glasyren på? (förra gången frös jag in endast kakor)
Hej hej! Det går jättebra 🥰
Kan man grädda flera plåtar samtidigt med varmluft eller ska de gräddas i ”vanlig” ugnsvärme?
Hejhej, om du gräddar på över- och undervärme så är det en plåt åt gången, gräddar du på varmluft kan du köra två plåtar åt gången 🥰