Kärleksmumscookies

När jag väl har snöat in mig på ett bakverk så finns det ingen återvändo. Den senaste tiden har jag bakat allt från vanliga kärleksmums, kärleksmumsbollar, kärleksmumsrulltårta och nu även kärleksmumscookies. De här kakorna är helt underbart goda. Segamjuka chokladcookies, likt brownies i konsisten, med krämig kärleksmumsglasyr. Ni bara måste prova!

Inspirationen till de härliga brownie cookies som ligger till grund för dessa drömgoda kärleksmumscookies är Tuti Dolci & Baka med Frida som båda har väldigt goda och bra recept på brownie cookies.

Det är inte bara gott utan också väldigt smidigt att baka i portionsformat. Perfekt att servera både på dessertbuffé, utflykt eller picknick! Receptet ger 15 stycken cookies.

Författare: Camilla Hamid

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kärleksmumscookies

Portioner: 15

Ingredienser

Ingredienser (sega chokladcookies):
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
75 g smör
0,5 dl starkt kaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

Ingredienser (sega chokladcookies):
200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
75 g smör
0,5 dl starkt kaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Smält samman på medelvärme under konstant omrörning. Ställ kastrullen åt sidan.
  3. I en bunke vispar du samman ägg, strösocker och farinsocker till en beige och fluffig smet med elvisp.
  4. Tillsätt smörchokladen till äggvispet och vispa med elvisp tills allt går samman till en jämn smet.
  5. Ha sedan ner resten av ingredienserna till kakorna i bunken och vänd försiktigt samman alltsammans med slickepott till en jämn och krämig deg.
  6. Ställ bunken i kylskåpet så att degen blir fast i ca 30 minuter.
  7. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till 15 lika stora bollar och fördela dem på plåtarna med generöst med mellanrum.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Kakorna är väldigt mjuka när de är klara men ytan ska vara torr. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten.
  10. Under tiden kan du göra glasyren.
  11. Smält smöret till glasyren och låt svalna.
  12. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  13. När både kakor och glasyr svalnat ordentligt är det bara att bre på glasyren och garnera med kokosflingor.
  14. Förvara kakorna torrt och svalt i en lufttät burk.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Smält samman på medelvärme under konstant omrörning. Ställ kastrullen åt sidan.
  3. I en bunke vispar du samman ägg, strösocker och farinsocker till en beige och fluffig smet med elvisp.
  4. Tillsätt smörchokladen till äggvispet och vispa med elvisp tills allt går samman till en jämn smet.
  5. Ha sedan ner resten av ingredienserna till kakorna i bunken och vänd försiktigt samman alltsammans med slickepott till en jämn och krämig deg.
  6. Ställ bunken i kylskåpet så att degen blir fast i ca 30 minuter.
  7. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
  8. Rulla degen till 15 lika stora bollar och fördela dem på plåtarna med generöst med mellanrum.
  9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Kakorna är väldigt mjuka när de är klara men ytan ska vara torr. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten.
  10. Under tiden kan du göra glasyren.
  11. Smält smöret till glasyren och låt svalna.
  12. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  13. När både kakor och glasyr svalnat ordentligt är det bara att bre på glasyren och garnera med kokosflingor.
  14. Förvara kakorna torrt och svalt i en lufttät burk.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Aleksandra
Aleksandra
2 years ago

Kan dessa frysas med glasyren på? 🙂 Ska baka för andra gången nu men vet inte om jag vågar frysa in dom med glasyren på? (förra gången frös jag in endast kakor)

Therese
Therese
1 year ago

Kan man grädda flera plåtar samtidigt med varmluft eller ska de gräddas i ”vanlig” ugnsvärme?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?