Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Täck din form med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
- Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispet.
- Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
- Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt kakan svalna helt och hållet innan du smular sönder den.
- Glasyr: Smält smöret och låt svalna.
- Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
- MONTERING: Nu till hur du gör själva bollarna. Smula kakan i en bunke.
- Tillsätt glasyren och vispa samman till en krämig massa.
- Rulla massan till bollar och placera dem på en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
- Ställ brickan i frysen i minst 30 minuter.
- Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller i micro.
- Rör ner oljan till en jämn och blank smet.
- Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig innan du doppar dina kärleksmumsbollar i den.
- Jag tog hjälp av en tandpetare när jag doppade bollarna i chokladen.
- Garnera dina kärleksmumsbollar med kokosflingor innan chokladen stelnar helt.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Underbara! En liten lagom mumsbit! Jag gjorde 35 st tyckte de va en bra snacksstorlek! Älskar många av dina recept 🥰
Härligt, tack fina du! 😍