Kanelbullegrottor

Kanelbullegrottor är mjukspröda mördegskakor med en gömma av kanelbullefyllning.

Att jag älskar kanelbullehybrider är ingen hemlis och idag bjuder jag er på ytterligare en variant. Löjligt goda kanelbullegrottor. Alltså, mördeg med kanelbullegömma istället för syltgömma som i hallongrottor. Det hela började egentligen bara som ett roligt experiment som jag inte alls trodde skulle funka men tji fick jag för de här kanelbullekakorna blev drömgoda!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

kanelbullegrottor

Kanelbullegrottor

Portioner: 20

Ingredienser

Kakor:
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocke
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt, mjukt smör

Kanelbullefyllning:
50 g mjukt, rumstempererat smör
2 tsk malen kanel
0,5 dl strösocker
2 msk farinsocker (kan uteslutas)
pärlsocker att garnera med.

Tips!

  • Gör dina kanelbullegrottor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.
  • Kanelbullegrottorna gör du enkelt veganska/mjölkfria genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

Kakor:
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocke
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt, mjukt smör

Kanelbullefyllning:
50 g mjukt, rumstempererat smör
2 tsk malen kanel
0,5 dl strösocker
2 msk farinsocker (kan uteslutas)
pärlsocker att garnera med.

TIPS!

  • Gör dina kanelbullegrottor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.
  • Kanelbullegrottorna gör du enkelt veganska/mjölkfria genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra fyllningen. Lägg alla ingredienser i en skål och rör om till en jämn, och tjock bredbar smet. Ställ åt sidan.
  3. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
  4. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
  5. Dela degen i 20 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.
  6. Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
  7. Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med kanelbullefyllning, dekorera med pärlsocker och grädda kanelbullegrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra fyllningen. Lägg alla ingredienser i en skål och rör om till en jämn, och tjock bredbar smet. Ställ åt sidan.
  3. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
  4. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
  5. Dela degen i 20 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.
  6. Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
  7. Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med kanelbullefyllning, dekorera med pärlsocker och grädda kanelbullegrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
charlotte
3 years ago

maxat!

Emma
Emma
3 years ago

Kan man frysa dessa? 😊

Gugge
Gugge
3 years ago

Hej tycker du att man kan ha kardemumma i kakdegen? Och i sådant fall hur mycket?
Med vänlig hälsning, tack på förhand
Gugge

Lol
Lol
3 years ago

Jag sökte på youtube på ditt recept men jag hittar inte den
varför?

Isabella
Isabella
3 years ago

Hur gör du dem så perfekt runda i mitten ? ❤️

Sofia
Sofia
2 years ago

Mina kakor sprack isär..kan det bero på att smöret inte var helt rumsvarmt? 🙈

Hanna
Hanna
2 years ago

Hej hej! Hur får du dem att hålla ihop så bra, mina flöt ut rätt mycket och det var svårt att hålla fyllningen från att flyta ut. Kan jag behövt mer mjöl tro? De var förövrigt supergoda 😍

Tips!

  • Gör dina kanelbullegrottor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.
  • Kanelbullegrottorna gör du enkelt veganska/mjölkfria genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?