Kan vi prata om att det snart är kanelbullens dag snart och att jag är mer laddad än någonsin?! Jag har ju redan bakat det mesta i kanelbulleväg och trodde att mina idéer var slut. Det finns ju nästan alltid en gräns för hur många olika varianter man kan göra men så kom denna goding till mig: kanelbullecroissant! Alltså kan det här få vara årets kanelbulle för den är MAGISK!! Detta är alltså kanelsnäckor gjorda på croissantdeg och vet ni vad det innebär? Jo, att det blir galet frasiga bullar, med massor med smör som bara smälter i munnen.
Vacker blev den också! Med alla lager av degen som blir när man viker mellan kavlingarna. Såhär fina bullar vill man nästan inte äta upp utan bara sitta och titta på.
Vilken typ av jäst använde du? När du plastade in degen första gången la du den på bänken eller i kylskåpet då?
Hejhej! Blå jäst använde jag. Första gången jag plastade in den la jag den i på bänken i rumstemperatur ❤️
Detta låter magiskt och jag måste testa! Hur fungerar croissantdeg att frysas in? Är bullarna lika goda att tina upp igen som vanliga bullar?