Kalljästa vallmofrallor med krispig utsida, fluffig insida och en massa vallmofrön på toppen.
Om det är någon gång som man ska baka mycket kalljäst så är det nu under sommaren. Det är så lyxigt och härligt att kunna baka av frallor när man vaknar på morgonen och få äta nybakat bröd till frukost utan att ha behövt anstränga sig särskilt mycket. Det enda du behöver göra är att röra ihop degen kvällen innan, för den behöver inte ens knådas. Det gäller även för dessa kalljästa vallmofrallor.
Ska frallorna jästa på plåten eller direkt in i ugnen? Men
Hejhej, direkt in i ugn!
Kan man använda torr jäst och i så fall hur mkt??
Hejhej, en påse torrjäst motsvarar 50g jäst = 4 tsk torrjäst. Så för 25g jäst = 2 tsk torrjäst. Lycka till!
Hej, kan man halvera receptet och använda 1 tsk torrjäst?
Hejhej, det går bra!
Hej! Kan man använda vetemjöl special istället för vanlig mjöl?
Mvh Yvonne
Hejhej! Absolut
Hej Camilla, bakade frallorna i helgen och de blev supergoda. Dock blev de ganska platta. Jäste degen ca 10 timmar, Var det för lång jästid så att degen kanske tappade jäskraft?
Hej! Kan man även frysa in dom efter gräddning om man inte hinner äta upp alla på samma dag?
Hejhej, det går jättebra
Är det så att man kan frysa frallorna när dom är bakade om det blir över?
Hejhej! Det går superbra
Bästa receptet när man inser kl 22 att ingen frukost finns hemma. Så goda frallor!
Vilken räddning!
Tack, kul att ni gillade dem!
Hur mycket jäst??
Hejhej, 25 g färsk jäst
Hej! Hur länge kan man jäsa? Skulle jag kunna göra degen imorgon förmiddag och grädda dem på söndag morgon? Så ett dygn ungefär.
Gräddar du bägge plåtarna samtidigt?
Hur kastar man in vatten? Vart ? Hur mycket?
Du kastar in ungefär 1 dl under plåten i ugnen, precis i början
Ändras mängden mjöl om man ska baka glutenfritt? Ska man tillsätta något – typ fiberhusk eller liknande?
Tacksam för svar.
Hejhej! Jag har tyvärr inte hunnit pröva baka dessa glutenfria ännu, säg gärna till om du prövar dig på det
Hur många dagar håller brödet?
Jättegoda, enkelt och bra recept, bakar halv sats ganska ofta då vi bara är 2 personer. Lika goda efter frysning också. Tack för receptet!
Hej!
Kan man göra frallorna på bara vatten till mjölkproteinallergiska?
Hej! Hur får man vallmofröna att stanna kvar? Ska man pensla med ägg eller något annat?
Skulle man kunna jäsa direkt på plåt?
Hej. Vilket mjöl är bäst till detta bröd!?
Jag tog vanligt vetemjöl men de blev inte lika”luftiga” och krispiga som dina utan mer stabbiga! Min deg var lika kladdig som din & jag hade vatten i ugnen! Kanske gjorde jag förstora (blev 13 bara)!?