Julgranscupcakes

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Julgranscupcakes

Portioner: 12 st

Ingredienser

Kladdkakemuffins
200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Frosting
150 g smör
4,5 dl florsocker
300 g färskost
2 msk vaniljsocker
Grön pastafärg

Toppa med godis

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12 stst

Ingredienser

Kladdkakemuffins
200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Frosting
150 g smör
4,5 dl florsocker
300 g färskost
2 msk vaniljsocker
Grön pastafärg

Toppa med godis

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
  2. Kladdkakemuffins: Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna. Enklast blir det med hjälp av en doseringstratt. Smeten kommer inte att resa sig, så fyll nästan hela vägen upp till kanten på muffinsformen till muffinsplåten (som ni kan se på bilden ovan så använder jag muffinsformar med mönstrad kant och utgår inte från att fylla hela vägen upp till där mönstret tar slut, då hade smeten läckt ut, utan jag utgår istället från muffinsplåtens muffinsform).
  6. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  7. Låt kladdkakemuffinsen stå i kylskåpet i minst 1h. Under tiden kan du göra frostingen.
  8. Frosting: Börja med att smälta smöret till frostingen och ställ åt sidan för att svalna.
  9. I en annan bunke vispar du ihop florsocker, färskost och vaniljsocker till en jämn och lös smet med en elvisp.
  10. Ha sedan ner smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa. Frostingen kommer att bli tjockare ju mer du vispar.
  11. Droppa ner lite pastafärg medan du fortsätter vispa, till önskad färg.
  12. Spritsa frostingen på kladdkakemuffinsen och garnera med godis och pudra med florsocker vid servering. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt för 12 muffins.
  2. Kladdkakemuffins: Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt strösocker, kakao och salt. Blanda ihop och rör sedan ner ett ägg i taget. Lättast blir det om man blandar med en ballongvisp.
  4. Ha till sist ner vetemjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna. Enklast blir det med hjälp av en doseringstratt. Smeten kommer inte att resa sig, så fyll nästan hela vägen upp till kanten på muffinsformen till muffinsplåten (som ni kan se på bilden ovan så använder jag muffinsformar med mönstrad kant och utgår inte från att fylla hela vägen upp till där mönstret tar slut, då hade smeten läckt ut, utan jag utgår istället från muffinsplåtens muffinsform).
  6. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  7. Låt kladdkakemuffinsen stå i kylskåpet i minst 1h. Under tiden kan du göra frostingen.
  8. Frosting: Börja med att smälta smöret till frostingen och ställ åt sidan för att svalna.
  9. I en annan bunke vispar du ihop florsocker, färskost och vaniljsocker till en jämn och lös smet med en elvisp.
  10. Ha sedan ner smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa. Frostingen kommer att bli tjockare ju mer du vispar.
  11. Droppa ner lite pastafärg medan du fortsätter vispa, till önskad färg.
  12. Spritsa frostingen på kladdkakemuffinsen och garnera med godis och pudra med florsocker vid servering. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?