Jordnötsbräck med mjölkchoklad

Nu ska ni få se på bland det godaste julgodis som jag vet: jordnötsbräck! Det här är typ som daim fast nästa nivå. Knaprig kola, massor av salta jordnötter och len mjölkchoklad. Ett beroendeframkallande gott godis som har allt man behöver: salt och sött!

https://www.instagram.com/p/CXedkqfon9o/
I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar jordnötsbräck med mjölkchoklad och flingsalt.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

jordnötsbräck

Jordnötsbräck med mjölkchoklad

Portioner: 28

Ingredienser

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl saltade jordnötter
150 g mjölkchoklad
0,5 dl grovhackade salta jordnötter att garnera med

Tips!

  • Detta ljuvliga godis är glutenfritt.
  • Gör vegansk jordnötsbräck genom att byta ut vispgrädde och mjölkchoklad mot växtbaserade alternativ.

Dela receptet

Portioner: 28st

Ingredienser

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl saltade jordnötter
150 g mjölkchoklad
0,5 dl grovhackade salta jordnötter att garnera med

TIPS!

  • Detta ljuvliga godis är glutenfritt.
  • Gör vegansk jordnötsbräck genom att byta ut vispgrädde och mjölkchoklad mot växtbaserade alternativ.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka jordnötterna, ställ åt sidan.
  3. Blanda ihop vispgrädde, sirap och strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp till 145 grader på medelvärme.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner de grovhackade jordnötterna.
  5. Bre ut kolasmeten över plåten med bakplåtspapper i ett tunt lager. Ställ in i kylskåpet för att svalna och stelna ordentligt, minst 1h.
  6. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke eller skål. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  7. Ta bort skålen från värmen och låt chokladen svalna med fortfarande vara rinnig innan du häller den på kolan och brer ut i ett tunt lager. Garnera med grovhackade jordnötter och låt sedan plåten med jordnötsbräck stå i kylskåpet i minst 1/2h innan du bryter eller skär den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka jordnötterna, ställ åt sidan.
  3. Blanda ihop vispgrädde, sirap och strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp till 145 grader på medelvärme.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner de grovhackade jordnötterna.
  5. Bre ut kolasmeten över plåten med bakplåtspapper i ett tunt lager. Ställ in i kylskåpet för att svalna och stelna ordentligt, minst 1h.
  6. Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke eller skål. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  7. Ta bort skålen från värmen och låt chokladen svalna med fortfarande vara rinnig innan du häller den på kolan och brer ut i ett tunt lager. Garnera med grovhackade jordnötter och låt sedan plåten med jordnötsbräck stå i kylskåpet i minst 1/2h innan du bryter eller skär den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mona
Mona
2 years ago

Ser ljuvligt ut! Hur stor plåt använder du? 😍

Duaa
Duaa
2 years ago

Vad gör man om man inte har termometer? Hur vet man om man är på 145 grader då? Kan man göra recept utan termometer

Tanja
Tanja
2 years ago

Går de bra att frysa in dom?

Michaela Berg
Michaela Berg
2 years ago

Ser jättegott ut men går den att göra nötfritt pga allergi?

Tips!

  • Detta ljuvliga godis är glutenfritt.
  • Gör vegansk jordnötsbräck genom att byta ut vispgrädde och mjölkchoklad mot växtbaserade alternativ.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?