Så här gör du:
- Täck en plåt med bakplåtspapper.
- Grovhacka jordnötterna, ställ åt sidan.
- Blanda ihop vispgrädde, sirap och strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp till 145 grader på medelvärme.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner de grovhackade jordnötterna.
- Bre ut kolasmeten över plåten med bakplåtspapper i ett tunt lager. Ställ in i kylskåpet för att svalna och stelna ordentligt, minst 1h.
- Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke eller skål. Ställ den över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
- Ta bort skålen från värmen och låt chokladen svalna med fortfarande vara rinnig innan du häller den på kolan och brer ut i ett tunt lager. Garnera med grovhackade jordnötter och låt sedan plåten med jordnötsbräck stå i kylskåpet i minst 1/2h innan du bryter eller skär den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ser ljuvligt ut! Hur stor plåt använder du? 😍
Hejhej Mona, förlåt för sent svar! Tack så mycket! Jag använder en vanlig ugnsplåt från ugnen ❤️
Vad gör man om man inte har termometer? Hur vet man om man är på 145 grader då? Kan man göra recept utan termometer
Då kan du köra på kulprovet. Det är inte lika säkert att göra det men varje 15 min kan du droppa lite smet i ett glas med kallt vatten. När smeten blir hård av att hällas i det kalla vattnet så vet du att den är klar ❤️
Går de bra att frysa in dom?
Ser jättegott ut men går den att göra nötfritt pga allergi?
Hejhej! Det går bra att antingen utesluta nötterna eller ersätta med rostade solrosfrön eller pumpafrön ❤️