Jag älskar alla sorts syltgrottor och i det här receptet bjuder jag på riktigt drömgoda jordgubbsgrottor. Sådär härligt mjukspröda så att de bara smälter i munnen. Beroendeframkallande gott! Ett enkelt sätt att förädla bären nu när de är i säsong är inte bara att göra sylt av dem utan också baka med dem. Den absolut bästa sylten för den perfekta syltgrottan tycker jag är den släta sorten.
I det här inlägget får du alltså inte bara receptet på hur man gör syltgrottorna utan också hur man enkelt gör egen så kallad “squeezy” sylt, eller helt enkelt slät sylt. Orkar du inte baka jordgubbstårta med alla härliga jordgubbar så är jordgubbsgrottor ett alternativ som kräver lite mindre ansträngning och lite mindre tid.
Det här är en perfekt kaka att baka, som inte tar så lång tid och som passar perfekt att ta med sig på en solig picknick i gräset. Har du inte jordgubbar hemma? Då kan du göra sylt på vilka bär du vill. Tänk bara på att olika bär innehåller olika mycket vätska och därför kan du behöva justera mängden bär, citronsaft och socker därefter.
Hur gör man för att de inte ska spricka när man trycker för att göra ett hål?
Hejhej! Jag trycker väldigt försiktigt med hjälp av skaftet på t. ex en slickepott och jag gör gropen direkt efter att jag formar bollen. Då är den som mest följsam 🙂
Hej! Hur länge håller sylten?
Kan jag frysa dessa?