Hemmagjord Noblesse

Att göra egen noblesse är superenkelt och väldigt gott. Dessutom går det att variera sin egen noblessechoklad i mängder. Bara fantasin sätter gränser!

Ta din favoritchoklad, smält ner, tillsätt krisp, klart! Det är receptet på hemgjord noblesse. Len choklad av valfri sort blandat med corn flakes. That’s it! Vill man så kan man temperera chokladen, det är ett litet extrasteg som gör att du kan hålla dem i handen utan att de smälter och får fingeravtryck, men som inte alls behöver vara svårt. I det här inlägget får du nämligen inte bara recept på hemgjord noblesse utan en genväg på hur du tempererar choklad i microvågsugnen!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
hemmagjord noblesse

Hemmagjord Noblesse

Portioner: 20

Ingredienser

400 g choklad av valfri sort
3 dl corn flakes

Tips!

  • Gör vegansk noblesse genom att använda vegansk choklad.
  • Gör glutenfri noblesse genom att använda glutenfria corn flakes.

Dela receptet

Portioner: 20st

Ingredienser

400 g choklad av valfri sort
3 dl corn flakes

TIPS!

  • Gör vegansk noblesse genom att använda vegansk choklad.
  • Gör glutenfri noblesse genom att använda glutenfria corn flakes.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger ca 20 stycken noblesse per chokladsort om man gör dem med en diameter på ca 4-5 cm.

  1. Täck en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
  2. Krossa cornflakesen grovt, gärna med hjälp av en mortel. Det ska inte bli ett pulver, då förlorar man det krispiga tuggmotståndet.
  3. Finhacka chokladen du vill använda. Lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål och smält den chokladen i microvågsugnen i 30 sekunder åt gången eller över ett vattenbad, rör om och upprepa tills den nästan är helt smält.
  4. Tillsätt resten av chokladen och rör om tills allt smält. Fortsätt sedan röra om till den smälta chokladen når 30-31 grader för mjölkchoklad, 31-32 grader för mörk choklad och 29-30 grader för vit choklad.
  5. Du kan hoppa över tempereringen om du vill och istället bara smälta chokladen direkt men då blir det lätt fingeravtryck i noblessen och de måste förvaras i kylskåpet annars smälter de direkt.
  6. Tillsätt cornflakeskrosset och rör om tills de fördelat sig jämnt i den smälta chokladen.
  7. Häll ut noblessesmeten på bakplåtspappret och bre ut i ett tunt, jämnt lager. Låt stelna i rumstemperatur innan du stansar ut dina noblesse till runda kakor med hjälp av öppningen på ett glas eller en rund kakform.
  8. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet. Rumstemperatur går också då men då med fördel på ett svalt ställe.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger ca 20 stycken noblesse per chokladsort om man gör dem med en diameter på ca 4-5 cm.

  1. Täck en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
  2. Krossa cornflakesen grovt, gärna med hjälp av en mortel. Det ska inte bli ett pulver, då förlorar man det krispiga tuggmotståndet.
  3. Finhacka chokladen du vill använda. Lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål och smält den chokladen i microvågsugnen i 30 sekunder åt gången eller över ett vattenbad, rör om och upprepa tills den nästan är helt smält.
  4. Tillsätt resten av chokladen och rör om tills allt smält. Fortsätt sedan röra om till den smälta chokladen når 30-31 grader för mjölkchoklad, 31-32 grader för mörk choklad och 29-30 grader för vit choklad.
  5. Du kan hoppa över tempereringen om du vill och istället bara smälta chokladen direkt men då blir det lätt fingeravtryck i noblessen och de måste förvaras i kylskåpet annars smälter de direkt.
  6. Tillsätt cornflakeskrosset och rör om tills de fördelat sig jämnt i den smälta chokladen.
  7. Häll ut noblessesmeten på bakplåtspappret och bre ut i ett tunt, jämnt lager. Låt stelna i rumstemperatur innan du stansar ut dina noblesse till runda kakor med hjälp av öppningen på ett glas eller en rund kakform.
  8. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet. Rumstemperatur går också då men då med fördel på ett svalt ställe.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
19 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anmol Waizy
Anmol Waizy
3 years ago

Så gott och enkelt, tack! Kan inte du visa hur du stansar de till runda former?

Awara
Awara
3 years ago

Går de bra att frysa ner?

Nina
Nina
3 years ago

Hej Camilla!

Vill först tacka för alla dina fantastiska recept. Varje gång jag bakar efter dina recept (vilket är varenda gång) så blir resultatet SÅ gott och får alltid goda betyg från de jag bjuder fikat på.

Jag undrar vilka “torra” kakor är bäst att baka om de ska fraktas i en burk i ca sju dagar? Jag ska skicka lite olika hembakta kakor till min släkting i Mellanöstern, och vill ju såklart baka dina men de ska ju helst inte bli helt oätliga. Är tacksam för svar! Ha det fint 🙂

Kommentatorn
Kommentatorn
3 years ago

Wow så enkelt, ska testa det hemma genast😋👍

Sibyl Ericsson
Sibyl Ericsson
3 years ago

Skall smeten fortfarande vara ljummen när man stansar ut nobleésen? Skall kakfatet smörjas så inte chokladen spricker?

Julia
Julia
2 years ago

Hur lång långbarhet har dom? (Om dom inte frys)

Elin
Elin
2 years ago

Förlåt för dum fråga.. men är det 20st per ”sats”? 200g choklad + corn flaket ger 20 nobless? Tack för alla fina recept 🥰

Lisette
Lisette
2 years ago

Hejsan. Överanalyserar jag eller? Haha. Det står att du kan få ut 20st av varje chokladsort. Men är det baserat på att varje chokladsort är på 400g choklad? Enligt recept allting *3 Eller är det 400g/delat på tex. mjölkchoklad/vitchoklad? Hoppas du förstår 🙂 Med vänlig hälsning, Lisette.

Maarit M
Maarit M
2 years ago

Hej bästa Camilla!
Vilken sorts choklad föredrar du helst att använda dig av när du gör Noblessen? Är det vanlig mjölkchoklad eller är det blockchoklad som används till bak och desserter? Det här ska jag definitivt göra till jul och kanske till och med droppa i lite pepparmyntsolja 😋
Tack snälla du för alla fantastiska recept du delar med dig av☺️!

Med vänlig hälsning Maarit M

Felix
2 years ago

Vart står det att man ska använda noblese???

Tips!

  • Gör vegansk noblesse genom att använda vegansk choklad.
  • Gör glutenfri noblesse genom att använda glutenfria corn flakes.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?