RAMADAN MUBARAK 😍☪️ Ramadan betyder att serien ”Iftar med…” drar igång på min YouTube-kanal och först ut har vi matgeniet Helan Shabani ❤️ Klicka här för att se avsnittet!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
250 g smördeg
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
250 g nötfärs
1 burk tacosås
2 dl creme fraiche med paprika och chili
150 g majs
1 dl riven ost
1 paket tacokrydda
1 ägg
sesamfrön
Tips!
Just nu finns det inga tips för detta inlägg
Dela receptet
Så här gör du:
Steg för steg:
Video:
Så här gör du:
Fräs finhackad lök i en stekpanna med olja. Tillsätt köttfärsen och stek tills den får en fin yta. Fräs majsen, finhackad vitlök och ha i tacokrydda. Tillsätt därefter tacosås, crème fraiche och avsluta med riven ost.
Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
Skär smördegen i 6 bitar. Fyll varje med tacofärs och vik ihop dem. Tryck ihop kanterna med en gaffel, gör några snittar uppe på, pensla med ägg och toppa med sesamfrön.
Skjutsa in pirogerna i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått en fin yta. Servera med tacosås och gräddfil!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
250 g smördeg
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
250 g nötfärs
1 burk tacosås
2 dl creme fraiche med paprika och chili
150 g majs
1 dl riven ost
1 paket tacokrydda
1 ägg
sesamfrön
TIPS!
Det finns inget tips för detta recept!
Dela receptet
Såhär gör du:
Fräs finhackad lök i en stekpanna med olja. Tillsätt köttfärsen och stek tills den får en fin yta. Fräs majsen, finhackad vitlök och ha i tacokrydda. Tillsätt därefter tacosås, crème fraiche och avsluta med riven ost.
Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
Skär smördegen i 6 bitar. Fyll varje med tacofärs och vik ihop dem. Tryck ihop kanterna med en gaffel, gör några snittar uppe på, pensla med ägg och toppa med sesamfrön.
Skjutsa in pirogerna i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått en fin yta. Servera med tacosås och gräddfil!
Fräs finhackad lök i en stekpanna med olja. Tillsätt köttfärsen och stek tills den får en fin yta. Fräs majsen, finhackad vitlök och ha i tacokrydda. Tillsätt därefter tacosås, crème fraiche och avsluta med riven ost.
Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
Skär smördegen i 6 bitar. Fyll varje med tacofärs och vik ihop dem. Tryck ihop kanterna med en gaffel, gör några snittar uppe på, pensla med ägg och toppa med sesamfrön.
Skjutsa in pirogerna i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått en fin yta. Servera med tacosås och gräddfil!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.