Helans tacopiroger

Fotograf: Evelina Sigetty

RAMADAN MUBARAK 😍☪️ Ramadan betyder att serien ”Iftar med…” drar igång på min YouTube-kanal och först ut har vi matgeniet Helan Shabani ❤️ Klicka här för att se avsnittet!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Helans tacopiroger

Portioner: 6 stycken

Ingredienser

250 g smördeg
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
250 g nötfärs
1 burk tacosås
2 dl creme fraiche med paprika och chili
150 g majs
1 dl riven ost
1 paket tacokrydda
1 ägg
sesamfrön

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6 styckenst

Ingredienser

250 g smördeg
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
250 g nötfärs
1 burk tacosås
2 dl creme fraiche med paprika och chili
150 g majs
1 dl riven ost
1 paket tacokrydda
1 ägg
sesamfrön

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Fräs finhackad lök i en stekpanna med olja. Tillsätt köttfärsen och stek tills den får en fin yta. Fräs majsen, finhackad vitlök och ha i tacokrydda. Tillsätt därefter tacosås, crème fraiche och avsluta med riven ost.
  2. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  3. Skär smördegen i 6 bitar. Fyll varje med tacofärs och vik ihop dem. Tryck ihop kanterna med en gaffel, gör några snittar uppe på, pensla med ägg och toppa med sesamfrön.
  4. Skjutsa in pirogerna i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått en fin yta. Servera med tacosås och gräddfil!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Fräs finhackad lök i en stekpanna med olja. Tillsätt köttfärsen och stek tills den får en fin yta. Fräs majsen, finhackad vitlök och ha i tacokrydda. Tillsätt därefter tacosås, crème fraiche och avsluta med riven ost.
  2. Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
  3. Skär smördegen i 6 bitar. Fyll varje med tacofärs och vik ihop dem. Tryck ihop kanterna med en gaffel, gör några snittar uppe på, pensla med ägg och toppa med sesamfrön.
  4. Skjutsa in pirogerna i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått en fin yta. Servera med tacosås och gräddfil!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?