RAMADAN MUBARAK 😍☪️ Ramadan betyder att serien ”Iftar med…” drar igång på min YouTube-kanal och först ut har vi matgeniet Helan Shabani ❤️ Klicka här för att se avsnittet!
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
250 gram färdig smördeg (finns även färdig smördeg som är ca 280 gram, det går också bra att använda)
300 gram färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 st citron zest + saft
valfri sylt
valfria bär
ägg och socker att pensla med samt strö över
Tips!
Just nu finns det inga tips för detta inlägg
Dela receptet
Så här gör du:
Steg för steg:
Video:
Så här gör du:
Sätt ugnen på 220 grader (om inte anvisningarna på paketet till smördegen säger annat)
Rulla ut smördegen på en plåt och vik in kanterna cirka 2-3 cm i alla kanter. Nagga mitten av smördegen med en gaffel, pensla på ägg och strö över strösocker. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter. Låt svalna helt.
Vispa samman färksost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt zest och saft från en citron.
Bre över krämen över den svalna smördegen. Ringla över sylten och toppa med färska bär (jag hade på jordgubbar, hallon, blåbär, passionsfrukt och citronmeliss).
Pudra över florsocker och servera direkt! Alternativt att krämen står i kylen och man i efterhand brer över det på smördegen innan servering och toppar med bär.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
250 gram färdig smördeg (finns även färdig smördeg som är ca 280 gram, det går också bra att använda)
300 gram färskost
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 st citron zest + saft
valfri sylt
valfria bär
ägg och socker att pensla med samt strö över
TIPS!
Det finns inget tips för detta recept!
Dela receptet
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 220 grader (om inte anvisningarna på paketet till smördegen säger annat)
Rulla ut smördegen på en plåt och vik in kanterna cirka 2-3 cm i alla kanter. Nagga mitten av smördegen med en gaffel, pensla på ägg och strö över strösocker. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter. Låt svalna helt.
Vispa samman färksost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt zest och saft från en citron.
Bre över krämen över den svalna smördegen. Ringla över sylten och toppa med färska bär (jag hade på jordgubbar, hallon, blåbär, passionsfrukt och citronmeliss).
Pudra över florsocker och servera direkt! Alternativt att krämen står i kylen och man i efterhand brer över det på smördegen innan servering och toppar med bär.
Sätt ugnen på 220 grader (om inte anvisningarna på paketet till smördegen säger annat)
Rulla ut smördegen på en plåt och vik in kanterna cirka 2-3 cm i alla kanter. Nagga mitten av smördegen med en gaffel, pensla på ägg och strö över strösocker. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter. Låt svalna helt.
Vispa samman färksost, grädde, florsocker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt zest och saft från en citron.
Bre över krämen över den svalna smördegen. Ringla över sylten och toppa med färska bär (jag hade på jordgubbar, hallon, blåbär, passionsfrukt och citronmeliss).
Pudra över florsocker och servera direkt! Alternativt att krämen står i kylen och man i efterhand brer över det på smördegen innan servering och toppar med bär.
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.