Havrekakor med kokos & choklad

Fotograf: Ulrika Pousette

Det här kanske är världens enklaste kakor att baka. Ingredienserna ska bara röra ihop sen ska kakorna bakas av. Chokladen på kakorna är ett plus i kanten men inget måste. Och så är de helt glutenfria också – hur bra?! En perfekt skåprensarkaka som passar de allra flesta.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

glutenfria havrekakor med kokos

Havrekakor med kokos & choklad

Portioner: 12 kakor

Ingredienser

100 g smör

1,5 dl havregryn

1,5 dl riven kokos

1 dl strösocker

50 g mjölkchoklad

riven kokos att garnera med

Tips!

  • Förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet så håller de i flera veckor.
  • Du kan garnera med vilken chokladsort du vill. Ta det du har hemma.

Dela receptet

Portioner: 12 kakorst

Ingredienser

100 g smör

1,5 dl havregryn

1,5 dl riven kokos

1 dl strösocker

50 g mjölkchoklad

riven kokos att garnera med

TIPS!

  • Förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet så håller de i flera veckor.
  • Du kan garnera med vilken chokladsort du vill. Ta det du har hemma.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Ha ner resten av ingredienserna, förutom mjölkchoklad och riven kokos till garnering, och rör om till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Låt kakorna svalna helt och hållet innan du garnerar dem med smält choklad och riven kokos.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  3. Ha ner resten av ingredienserna, förutom mjölkchoklad och riven kokos till garnering, och rör om till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Låt kakorna svalna helt och hållet innan du garnerar dem med smält choklad och riven kokos.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.4 14 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-britt
Ann-britt
7 months ago

Ska kokos o mjölkchoklad vara garnering ?
Eller ska det röras ner i smeten ?
Förstår inte riktigt .🤔

Lina
Lina
7 months ago

Går de att frysa, tro?

Susanne
Susanne
7 months ago

Hur gör man de här (glutenfria) mjölkfria? Har testat med olja men det blev inte så bra

Malin
Malin
Svara till  Susanne
5 months ago

Köp mjölkfritt smör!

Tips!

  • Förvara dem i en lufttät burk i kylskåpet så håller de i flera veckor.
  • Du kan garnera med vilken chokladsort du vill. Ta det du har hemma.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?