Hannas asiatiska salladsrullar

Fotograf: Albin Hag

Till huvudrätt bjöd Hanna på en krispig favorit inspirerad av fantastiska Jennie Walldén! Otroligt god och fräsch huvudrätt bestående av nötfärsfyllda salladsblad, toppat med massa gott. Salt, lite hetta och crunch i varje tugga! Klicka här för att se avsnitt två av Halv åtta hos en TikTokare 🫶🏼

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Hannas asiatiska salladsrullar

Portioner: 4

Ingredienser

600g nötfärs
2-3 vitlöksklyftor
en liten bit ingefära
3 msk muscovadosocker, mörkt
3 msk fisksås
chiliflakes efter smak
1 lime, både saft & skal
ca 1 dl färsk koriander
olja att steka i

Till servering:
1 cosmopolitansallad
1 dl färsk mynta
ca 1 dl färsk koriander
4 salladslökar
3 dl gräddfil
1 dl rostade jordnötter
2 lime, klyftor
srirachasås

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

600g nötfärs
2-3 vitlöksklyftor
en liten bit ingefära
3 msk muscovadosocker, mörkt
3 msk fisksås
chiliflakes efter smak
1 lime, både saft & skal
ca 1 dl färsk koriander
olja att steka i

Till servering:
1 cosmopolitansallad
1 dl färsk mynta
ca 1 dl färsk koriander
4 salladslökar
3 dl gräddfil
1 dl rostade jordnötter
2 lime, klyftor
srirachasås

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att finhacka vitlöksklyftorna och ingefäran och stek det lätt i olja. Ha sedan i nötfärsen och chiliflakes efter smak och bryn köttet tills den fått en fin färg.
  2. När färsen har fått fin färg har du i det mörka muscovadosockret, fisksåsen, saft & zest från lime och hackad koriander. Låt detta stekas ihop och smaka av med salt om det behövs.
  3. Hacka allt som behövs till serveringen, förutom cosmopolitansalladen som ska användas som uppläggningsskålar.
  4. Lägg upp salladsbladen på tallrikar och fyll varje blad med nötfärs.
  5. Toppa med hackad mynta, koriander, salladslök, klicka över gräddfil, jordnötter, ringla lite srirachasås efter smak och limeklyfta på sidan.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Börja med att finhacka vitlöksklyftorna och ingefäran och stek det lätt i olja. Ha sedan i nötfärsen och chiliflakes efter smak och bryn köttet tills den fått en fin färg.
  2. När färsen har fått fin färg har du i det mörka muscovadosockret, fisksåsen, saft & zest från lime och hackad koriander. Låt detta stekas ihop och smaka av med salt om det behövs.
  3. Hacka allt som behövs till serveringen, förutom cosmopolitansalladen som ska användas som uppläggningsskålar.
  4. Lägg upp salladsbladen på tallrikar och fyll varje blad med nötfärs.
  5. Toppa med hackad mynta, koriander, salladslök, klicka över gräddfil, jordnötter, ringla lite srirachasås efter smak och limeklyfta på sidan.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?