Hallonpajblondies

I väntan på sommaren så tycker jag att vi alla ska baka ett gäng hallonpajblondies. Alltså ljusa brownies med syrliga hallon från frysen och havresmul. En riktig dröm med olika konsistenser som gör dessa blondies till en härlig kakdröm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hallonpajblondies

Portioner: 12

Ingredienser

Blondie:
200 g smör
200 g vit choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocke
1 krm salt
3 dl vetemjöl
150 g frysta hallon

Havresmul:
50 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Blondie:
200 g smör
200 g vit choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocke
1 krm salt
3 dl vetemjöl
150 g frysta hallon

Havresmul:
50 g mjukt, rumsvarmt smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och udervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och bryt ner den vita chokladen i smöret. Rör om tills chokladen smält helt och hållet. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Blanda försiktigt ner smörchokladen och sikta ner vaniljsocker, salt och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och strö över hallonen.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör havresmulet. Detta för att havresmulet ska hålla sig på själva kakan och inte sjunka ner i smeten.
  6. I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till smulet. Strö smulet över kakan och grädda blondien i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter (den ska vara ganska lös i mitten).
  7. Låt kakan svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar den.
Steg för steg

Video

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 20×27 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och udervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och bryt ner den vita chokladen i smöret. Rör om tills chokladen smält helt och hållet. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Blanda försiktigt ner smörchokladen och sikta ner vaniljsocker, salt och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i formen och strö över hallonen.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör havresmulet. Detta för att havresmulet ska hålla sig på själva kakan och inte sjunka ner i smeten.
  6. I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till smulet. Strö smulet över kakan och grädda blondien i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter (den ska vara ganska lös i mitten).
  7. Låt kakan svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar den.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erica
Erica
2 years ago

Hej går dessa att göra glutenfria ?

Nathalie
Nathalie
2 years ago

Hej, undrar bara om man måste använda vit choklad 🍫

Emma
Emma
1 year ago

Jag har försökt göra dessa flera gånger, men oavsett hur mycket längre jag låter de vara kvar i ugnen så är den ändå i princip smet när jag tar ut den. Jag förstår att den ska vara lite kladdig, men den är fortfarande i exakt samma form som innan jag gräddade den, även om den får stå i kylskåpet i någon timme. Ovansidan av kakan blir fint gräddad, vad är det jag gör som är fel? Använder jag fel slags form eller är det något fel med min spis?

Last edited 1 year ago by Emma

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?