Så här gör du:
- Börja med pajskalet. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
- Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
- Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den inte längre är blank.
- Ta bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna helt och hållet innan du fyller det.
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke. Fyll pajskalet med fyllningen.
- Lägg alla ingredienser till toscan förutom mandelspån i en kastrull. Rör om på låg värme tills du ser första bubblan. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner mandelspånen.
- Täck pajen med toscasmet och grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader (över- och undervärme) i 30 minuter eller tills toscan fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt pajen svalna helt och hållet i kylskåpet innan servering. Servera med vaniljsås.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.