Hallonkola tårta

Nu ska ni få receptet på en sjukt enkel tårta! Fluffig tårtbotten, dulce de leche fyllning och en len vit chokladfrosting utan smör. Hela kalaset toppas med färska hallon. Inga fyllningar som behöver preppas eller andra konstigheter!

Jag blir faktiskt lite förvånad över mig själv. Jämfört med hur jag dekorerat tidigare tårtor är ju den här typ minimalistisk, haha! Men det är kul att testa lite nytt ibland. Men guldflingorna, de var jag tvungen att ha på. Man behöver alltid lite guld, alltid.

Tårtbotten är bakad enligt tre lika receptet i en rund form med diameter på 23 cm.

convert (10).jpeg

Tårtbotten:

Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 6 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 1 tsk bakpulver till glaset med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hallonkola tårta

Portioner: 12-15

Ingredienser

Ingredienser (fyllning & vit choklad-frosting):
1 burk dulce de leche à 397 g
150 g vit choklad (kan bytas ut mot mörk choklad eller mjölkchoklad)
3 dl vispgrädde
450 g naturell färskost
250 g färska hallon att garnera tårtan med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12-15st

Ingredienser

Ingredienser (fyllning & vit choklad-frosting):
1 burk dulce de leche à 397 g
150 g vit choklad (kan bytas ut mot mörk choklad eller mjölkchoklad)
3 dl vispgrädde
450 g naturell färskost
250 g färska hallon att garnera tårtan med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Dela din tårtbotten i tre delar och fyll med dulce de leche. Låt stå i kylskåpet medan du gör frostingen.
  2. Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop vispgrädde och färskost tills du får en fluffig smet och häll ner den smälta chokladen och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  4. Låt frostingen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du spacklar din tårta med den.
  5. Spackla tårtan och garnera direkt med färska hallon.
  6. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Dela din tårtbotten i tre delar och fyll med dulce de leche. Låt stå i kylskåpet medan du gör frostingen.
  2. Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop vispgrädde och färskost tills du får en fluffig smet och häll ner den smälta chokladen och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  4. Låt frostingen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du spacklar din tårta med den.
  5. Spackla tårtan och garnera direkt med färska hallon.
  6. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Josefin
Josefin
3 years ago

Denna ska jag göra tills ett kalas imorgon! Har redan gjort bottnarna (ska göra två tårtor), och OJ vad höga och bra de blev!!!
Har du något tips på hur man förvarar bottnar bäst tills dagen efter?

Sofia
Sofia
7 months ago

Kan man förbereda hela tårtan dagen innan?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?