Hallongrottskladdkaka

177 röster
hallongrottskladdkaka
Hallongrottskladdkaka – kladdig vaniljkladdkaka med en gömma av hallonsylt. En kladdkaka inspirerad av hallongrottor.

Jag ÄLSKAR fikahybrider, det är ingen hemlis och här kommer mitt senaste påhitt: hallongrottskladdkaka! Kladdkakemuffins med smak av hallongrottor! Kladdig vaniljkladdkaka med hallonsylt i mitten, pudrad med florsocker och extra god tillsammans med en klick lättvispad grädde. Enkel att baka och supergod att baka, du bara måste prova!

hallongrotta kladdkaka

Receptet bakas i en muffinsplåt ger 12 stycken hallongrottskladdkakor.

Ingredienser:

225g smör

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 krm salt

3,25 dl vetemjöl

3 ägg

2 dl hallonsylt

florsocker att pudra med

vispad grädde att servera till

Steg för steg – bilder på hur man bakar hallongrottskladdkaka.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna (förutom hallonsylten) i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda med 3/4 smet.
  4. Använd en spritspåse eller flaska med squeeze-sylt för att fylla dina hallongrottskladdkakor. Stick ner tippen med det du ska fylla 0,5 cm ner i kladdkakemuffinsen, tryck ut sylten samtidigt som du lyfter uppåt och får en liten klick med sylt synlig i mitten på kladdkakan.
  5. Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid för den perfekta kladdkakans konsistens men du vet att kladdkakorna ä klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida).
  6. Låt hallongrottskladdkakorna stå i kylskåpet i minst 1h innan du pudrar dem med florsocker och serverar dem med en klick lättvispad grädde.

TIPS!

  • Gör glutenfria hallongrottskladdkakor genom att byta ut vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix och öka gräddningstiden något. Håll koll!
  • Gör hallongrottskladdkakor genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och varje ägg mot 3 msk växtbaserad mjölk.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
23 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jasmina
Jasmina
3 månader sedan

Hej, jag skulle vilja fråga dig vilken typ av muffinsdormarna använder du och var kan man köpa dem eftersom alla som jag har köpt gör att muffins håller sig med dem.

Gun-Mona
Gun-Mona
3 månader sedan

Dessa måste jag baka ser verkligen goda ut Du visar så mycket gott o så ser det så inbjudande ut TACK

Brendan
Brendan
3 månader sedan

Ska man svalna innan kylskåpet eller direkt från ugnen?

Last edited 3 månader sedan by Brendan
Emilie
Emilie
3 månader sedan

Vad är det för storlek på formarna? Fick precis 10 olika allternativ av mannen i affären 😂

Maria
Maria
3 månader sedan

Kan man frysa in dessa ? 🙂

Maria
Maria
3 månader sedan

Kan man frysa in dessa ?

Malin L
Malin L
3 månader sedan

Precis tagit ut dem ur ugnen , ser inte riktigt ut som dina 😊 var lite svårt med sylten men tror de blir goda iallafall, får göra dem fler gånger och öva 👍Tack för alla bra och smarriga recept 😋

Kicki
Kicki
3 månader sedan

Så goda.. gjorde till kalas tidigare och nu gör jag 45st till Dop i helgen. Supergoda!!

Malin
Malin
1 månad sedan

Tror du att det funkar med blåbärssylt i?
Tack för goda recept!

Jasbar
Jasbar
1 månad sedan

Ser supergoda ut!!

William
1 månad sedan

Bra resept

Sandra
Sandra
21 dagar sedan

Så himla goda! Jag gjorde glutenfria med blåbärssylt, väldigt uppskattade av alla som smakade! Bra instruktioner och lätta ingredienser, som med flera av dina recept. ❤❤

23
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x