Hallongrottscookies

Fotograf: Ulrika Pousette

Ok, tänk er en segmjuk kolakaka i kombination med smaken av hallongrotta och garnityr av vit choklad. Då får man dessa godingar: hallongrottscookies. En småkaka där jag satt ihop två av mina absoluta favoritsmåkakor: hallongrotta och kolakaka.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

hallongrottscookies

Hallongrottscookies

Portioner: 24

Ingredienser

150 g mjukt, rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
3 msk ljus sirap
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 dl hallonsylt
50 g vit choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

150 g mjukt, rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
3 msk ljus sirap
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 dl hallonsylt
50 g vit choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i 24 lika stora delar. Forma varje del till en jämn boll, lägg bollen på plåten med bakplåtspapper och gör försiktigt en grop i mitten på degbollen med hjälp av skaftet på en slickepott. Fyll gropen med hallonsylt.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills kakorna fått en ljust, gyllenbrun färg.
  6. Låt kakorna svalna helt och hållet innan du garnerar dem.
  7. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över öppningen på en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält, ta bort skålen från värmen och låt den svalna.
  8. Ringla den vita chokladen på kakorna och låt den stelna innan du serverar dina kakor eller förvarar dem i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i 24 lika stora delar. Forma varje del till en jämn boll, lägg bollen på plåten med bakplåtspapper och gör försiktigt en grop i mitten på degbollen med hjälp av skaftet på en slickepott. Fyll gropen med hallonsylt.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills kakorna fått en ljust, gyllenbrun färg.
  6. Låt kakorna svalna helt och hållet innan du garnerar dem.
  7. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över öppningen på en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält, ta bort skålen från värmen och låt den svalna.
  8. Ringla den vita chokladen på kakorna och låt den stelna innan du serverar dina kakor eller förvarar dem i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
Jenny
1 year ago

Kan man använda mörk sirap?

Fares
Fares
1 year ago

Hur kan man vara lika bra som dig.
Älskar dina recept och du är min idol, bäst är du. Jag har kollat på alla dina videos och jag följer dig, jag hoppas att jag kan vinna elvispen du lottar ut för att jag älskar att bak dina recept men jag kan inte alltid göra det när jag vill för att det tar ganska långt tid för vi adrig har haft någon elvisp utan bara en vanlig visp. Älskar dig.😁😁😁

Fares Alnaje
Fares Alnaje
1 year ago

Hej camilla,
Hur kan man vara lika bra som dig.
Jag älskar din recept och jag har kollat på alla dina videos, du är också min idol. Jag villa alltid baka men får inte göra det när jag vill eftersom att det tar så långt tid därför skulle jag hoppas at jag skulle vilja vinna din lottning på en elvisp.
Du är bäst, älskar dig.
☺️☺️☺️☺️☺️

Felicia Persson
Felicia Persson
1 year ago

Mina kakor sjunker ihop & blir helt platta när jag tar ut dem ur ugnen, vad gör jag för fel???🥺

Eva
Eva
7 months ago

Hej mina kakor flyter ut – vad gör jag för fel?

IMG_3684.jpeg

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?