Hallonfluffbiskvier

Jag är så glad att ni är så många som tycker om fluffbiskvierna och att jag inte var ensam om att inte tycka om smörkräm men ändå tycker om biskvier väldigt mycket. Framöver har jag massor med varianter och mumsiga smakkombinationer på denna ljuvliga biskvi utan smörkräm. Näst på tur är biskvi med hallonfluff! Riktigt sötsyrligt och gott.

Jag är dock osäker på om den här fyllningen verkligen räknas som fluff eftersom att den inte är gjord på någon godissort. Den här gången gjorde jag en hallonpannacotta som jag vispade upp för att få en fluffig konsistens att spritsa ut på biskvibottnarna. Så de här biskvierna kanske egentligen är lika mycket pannacottabiskvier som de är fluffbiskvier? Vad tycker ni?

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hallonfluffbiskvier

Portioner: 15

Ingredienser

225 g frysta hallon
1 saft från 1 citron
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker (till hallonfluffet)
0,75 tsk agar agar pulver
140 g mandelmassa
0,5 dl strösocker (till biskvibottnarna)
1 stor äggvita
200 g vit choklad
frystorkade hallon till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

225 g frysta hallon
1 saft från 1 citron
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker (till hallonfluffet)
0,75 tsk agar agar pulver
140 g mandelmassa
0,5 dl strösocker (till biskvibottnarna)
1 stor äggvita
200 g vit choklad
frystorkade hallon till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka upp hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaften tills hallonen lösts upp till ett mos.
  2. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.
  3. Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i hallonmos och strösocker.
  4. Koka hallonpannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den i en skål.
  5. Låt pannacottan svalna och stelna helt och hållet innan du vispar upp den fluffigt med elvisp. Under tiden kan du baka bottnarna.
  6. Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
  8. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  10. Lägg pannacottavispet i en spritspåse och spritsa ut på biskvibottnarna.
  11. Ställ bottnarna i kylskåpet medan du förbereder chokladen.
  12. Hacka den vita chokladen grovt och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller. Rör om mellan varje gång.
  13. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  14. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med frystorkade hallon.
  15. Servera fluffbiskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka upp hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaften tills hallonen lösts upp till ett mos.
  2. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.
  3. Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i hallonmos och strösocker.
  4. Koka hallonpannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den i en skål.
  5. Låt pannacottan svalna och stelna helt och hållet innan du vispar upp den fluffigt med elvisp. Under tiden kan du baka bottnarna.
  6. Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
  8. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  10. Lägg pannacottavispet i en spritspåse och spritsa ut på biskvibottnarna.
  11. Ställ bottnarna i kylskåpet medan du förbereder chokladen.
  12. Hacka den vita chokladen grovt och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller. Rör om mellan varje gång.
  13. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  14. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med frystorkade hallon.
  15. Servera fluffbiskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elina
Elina
3 years ago

Går det bra att frysa? 😊

Timothy
Timothy
1 year ago

Om man skulle göra det här i långpanna hur mycket av allt ska man ha

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?