Halloncookies

17 röster
halloncookies
Dessa halloncookies är segmjuka chocolate chip cookies med ruby choklad och frystorkade hallon.
Foto: Ulrika Pousette

Det underbara med chocolate chip cookies är inte bara den segmjuka konsistensen och kolatonerna i smaken utan även hur mycket man kan variera dem både i chokladen men också med andra smaksättningar. Dessa godingar är riktigt fräscha och syrliga med rosa och fruktig ruby choklad och frystorkade hallon.

Receptet ger ca 30 medelstora halloncookies.

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

3,5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk majsstärkelse

150 g rubychoklad

1,5 dl frystorkade hallon

Gör såhär:

  1. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och majsstärkelse i en skål.
  3. Ha sedan i de torra ingredienserna i bunken med smör. Arbeta snabbt ihop till en en deg. Ha sedan i rubychokladen (spara lite till garnering) och arbeta in det så det fördelar sig jämnt i degen.
  4. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket smör men också att smakerna i kakorna utvecklas ordentligt.
  5. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  6. Använd en mindre glasskopa eller ett halvt decilitetmått för att fördela kakdegen till kakor på plåtarna med bakplåtspapper med generöst med mellanrum mellan varje kaka.
  7. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills kanterna på kakorna fått en gyllenbrun färg.
  8. Garnera kakorna med mer rubychoklad och frystorkade hallon medan de fortfarande är varma och låt sedan kakorna svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt!

TIPS!

  • Gör kakorna veganska, utan ägg och mjölkfria genom att byta ut chokladen mot vegansk choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och ägget med 3 msk vatten. Vegansk ruby choklad är svår att få tag på men då kan du istället använda vit vegansk choklad.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd Lailas glutenfria mjölmix eller 4 dl finax mjölmix.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jennie
Jennie
6 månader sedan

Kan man frysa in dessa?

Karin
Karin
6 månader sedan

Mums! Var köper man rubychoklad?? Hur smakar det, har jag nog aldrig testat 😁Går det bra med vitchoklad annars?

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x